Zwembad de Kloet bestaat 50 jaar

Vijftig jaar, dat is reden voor een feestje! Natuurlijk vier je de verjaardag van een zwembad in en om het water. De hele maand oktober zijn er allerlei activiteiten georganiseerd en iedereen kan meedoen!
Maurice Plasmeijer vertelt namens het team van zwemleerkrachten: “Het zwembad is voor vele bekend als dé plek om je zwemdiploma’s te halen, van het vrijzwemmen en de zwemvierdaagse. Eigenlijk is zwemmen altijd al een feestje, van baantjes trekken tot snorkelen, van wedstrijden tot gewoon ravotten. Oktober doen we daar nog een schepje bovenop.”
Zwem ABC
Op 1 oktober trappen wij af met diplomazwemmen van het zwem ABC. Veel kandidaatjes melden zich dan weer, toch enig sinds gespannen, aan de startblokken om hun zwemkunsten te laten zien. Het zwemmen met kleding aan, de nodige verschillende zwemslagen én uiteraard: door het gat zwemmen. Voor de één een makkie, anderen kost het best even wat moeite. Uiteindelijk kijken vele ouders en grootouders weer mee en zijn trots op de behaalde resultaten.
Zwemvierdaagse
Vier of zelfs vijf dagen baantjes zwemmen, dat is de zwemvierdaagse van 3 t/m 7 oktober. Zodra je zwemdiploma A hebt kun je meedoen. De jongsten zwemmen een kortere afstand om hun medaille te verdienen, de ouderen moeten iets vaker de baan heen en terug. “Met de vertrouwde zwemleerkrachten langs de kant om alles in goede banen te leiden, is het een jaarlijks terugkerend zwemfeest. We zijn blij dat het dit jubileumjaar weer kan. Vrijdagmiddag is er een feestelijke afsluiting in de naast gelegen sporthal.”
Herfstvakantie
Tijdens de week van de schoolvakantie, van 17 tot en met 23 oktober, worden vele activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje op de Facebookpagina om te zien wat er precies op welke dag op het programma staat. Mocht het nodig zijn je vooraf aan te melden, dan vind je die informatie ook daar. Jij bent er toch ook bij?
Halloween Disco
Iets om nu al in je agenda te noteren: de Halloween Disco op 28 oktober 2022. Hierbij geldt vol=vol en aanmelden vooraf is dan ook nodig. Hou de Facebookpagina van het zwembad in de gaten, dan kun jij mee griezelen tijdens het zwemmen.
Jubileummaand
Zwemmen kan het hele jaar. Of je nu rustig baantjes wilt trekken of wilt springen van de hoge duikplank. Voor elke activiteit zijn er vaste momenten. Haal je zwem ABC en doe gezellig mee met de vele wateractiviteiten. Want ook na de feestelijke oktober maand zal het team regelmatig leuke activiteiten organiseren.
Meer info
Zwembad de Kloet vind je aan de Raadhuislaan 8, 1613 KR Grootebroek. Voor meer informatie kijkt u op de website en de Facebookpagina. Ook kunt u een e-mail sturen aan zwembad@sed-wf.nl of bel met telefoonnummer 0228-512 853