Zonnebloem Grootebroek blik terug

De Zonnebloem – ook de afdeling Grootebroek- is er voor mensen met een lichamelijke beperking in welke vorm ook. Voor jong en oud. Wij zorgen elk jaar weer voor een gevarieerd programma.
Graag delen wij een terugblik op de activiteiten van het afgelopen jaar. Wat begon als alle
voorgaande jaren maar door corona een heel andere invulling kreeg, waarin wij hebben geprobeerd met al onze vrijwilligers onze gasten het gevoel te blijven geven dat ze niet werden vergeten. Wij organiseren elke maand een activiteit. Heel belangrijk zijn ook onze bezoekjes. Die gingen het afgelopen jaar via de telefoon of doormiddel van deur bezoekjes.
Een overzicht
In januari was er een uitvoering in Enkhuizen in de Nieuwe Doelen met werk van Annie M.G.Schmidt. De maand erop hadden we de jaarlijks terugkerende Bingo, een gezellige middag met leuke prijsjes. Maart organiseerde we een uitje naar Museumboerderij ‘De Anloup’. Het Corona-virus deed toen zijn intrede en dus moesten alle activiteiten worden stop gezet.
Aangepast programma
Al onze vrijwilligers zijn in april bij hun gasten langs geweest met een leuke Paasattentie die we bij de deur hebben afgegeven en zo spraken we ook gelijk onze gasten. Ook in de maand mei werd een leuke attentie gebracht om even te laten blijken dat we hen niet vergeten. Omdat op bezoek gaan bij de gasten lastig was, hebben we aan de vrijwilligers gevraagd of ze af en toe een belletje naar hun gasten konden doen of een kaartje wilden sturen. In juni mocht er alweer iets meer en werd er een keer koffie gedronken bij het Keetje. Een quiz maakte het in de maand juli mogelijk om alleen of samen met een vrijwilliger iets te ondernemen. De winnaars ontvingen medailles vanaf gepaste afstand.
Nazomeren
In september en oktober was het gelukkig nog prachtig nazomerweer en we hebben onze gasten gevraagd waar ze graag heen wilden. We hadden als optie koffie en gebak bij het Keetje, bij Zwagers, bij de molen van Ceres, bij IJgenweis of een broodje of patatje bij lunchroom de Family. Dit alles natuurlijk op de veilige 1,5 meter.
Raar jaar
Er is voor november een Sinterklaas quiz gemaakt, die de vrijwilligers met een zak pepernoten bij de gasten konden brengen. December werd de lockdown weer strenger en was het mooie weer ook voorbij. Met Kerst verzorgden we een hele leuke kerstattentie. Al met al was het een heel bijzonder Zonnebloem jaar. Samen met onze vrijwilligers hebben we geprobeerd er toch een mooi en waardevol Zonnebloemjaar van te maken.
Meer informatie
Mocht U als U dit leest (en U behoort tot onze doelgroep) mee willen doen als gast of vrijwilliger meld U dan aan. Wij komen graag bij U langs om te vertellen wat de Zonnebloem voor U kan betekenen. U kunt contact opnemen met Zonnebloem Grootebroek via Corry Broersen, bereikbaar op telefoonnummer 06-12 77 98 26 of via e-mail cmhbroersen@kpnmail.nl