Zes twintigers op kieslijst CDA Stede Broec

Op de kieslijst van CDA Stede Broec staan maar liefst zes twintigers, waarvan twee in de top 10. Dat blijkt uit de definitieve kieslijst van de partij.

Zo heeft de partij Kevin Smit (24 jaar) op plek 7 gezet, Martine Kroezen (21 jaar) op plek 9 en Thijmen de Wit (16 jaar) op plek 30. Thijmen is met zijn 16 jarige leeftijd een van de jongste kandidaten van Nederland. Lijsttrekker John Kok: ‘Bij onze partij past de traditie om de jeugd bij de gemeentepolitiek te betrekken en hen een kans te geven om zich te ontwikkelen. Zelf ben ik ook als twintiger betrokken geraakt bij de partij en onze afdelingsvoorzitter was een aantal jaar terug de jongste afdelingsvoorzitter van Nederland met 21 jaar. Als je er energie insteekt, kun je de jeugd dus zeker interesseren voor de gemeentepolitiek. Én behouden. Zo stond Kevin vier jaar geleden op plek 25 en na het opdoen van ervaring nu op de mooie plek 7’.

In de top van de kieslijst heeft de partij gekozen voor ervaring. Zo staan naast raadslid John Kok (1), de huidige raadsleden Marloes Verbaan-Jutte (2), Jean-Pierre Kroezen (4), Anton Wildoer (5) en Trudi Bakker-Rood (6). Wethouder Nico Slagter (3), nieuwkomer Jack Peerdemann (8) en voorzitter van vv de Zouaven Cees Deen (10) maken de top 10 rond.

John Kok: ‘Ik ben erg trots op deze mooie en verfrissende kieslijst van 38 personen waar naast voldoende ervaring ook veel nieuw talent is terug te vinden. Het is een zeer enthousiaste groep en de mix van mensen is een mooie afspiegeling van onze mooie gemeente.’