World Supersport start voor Glenn van Straalen in Argentinië

 

Glenn van Straalen gaat zijn debuut maken in het World Supersport kampioenschap in Argentinië. In het weekend van 12 t/m 14 oktober is de 18-jarige coureur de vervanger van Anthony West bij EAB Antwest Racing. Van Straalen zal in actie komen op een Kawasaki ZX-6R.

Het seizoen van Glenn van Straalen krijgt nog een vervolg. Afgelopen weekend reed de coureur uit Hoogkarspel de laatste wedstrijd van 2018 in het World Supersport 300 kampioenschap. Nu kan Van Straalen bekend maken dat hij van 12 t/m 14 oktober in actie zal komen in de World Supersport in Argentinië. Van Straalen zal daar van start gaan met een Kawasaki ZX-6R van EAB Antwest Racing. Er wordt gereden op een nieuw circuit onder de naam Circuito San Juan Villicum.

 

Glenn van Straalen: ‘Ik wil Ferry Schoenmakers, Anthony West en mijn persoonlijke sponsoren bedanken die dit georganiseerd hebben! Het is de eerste keer dat ik in het WK Supersport en met de Kawasaki ga rijden, maar ik zie het als een hele mooi kans om mij te laten zien op dit niveau. Aangezien het vrij kort dag is, hebben we geen kans meer om te testen met deze motor, dus het zal wel even wennen worden. Het circuit is voor iedereen nieuw, omdat hier voor de eerste keer gereden gaat worden. Het wordt een geweldig avontuur om naar Argentinië te gaan en ik kan dan ook niet wachten om daar op de motor te stappen!’