WK Darts in De Schalm

Tessel Kruijer & Wim van Muijen, organisatoren van het toernooi. Foto aangeleverd.

Op zaterdag 30 april aanstaande opent De Schalm haar deuren voor het WK Darts Softtiptoernooi. WK als in Westwouds Kampioenschap dan, om verwarring te voorkomen, maar wel met gezelligheid en plezier op wereldniveau!

De Schalm is voor mensen van alle leeftijden een geliefde plek in het dorp. Bijna elke avond is er wel een groepje te vinden bij de dartkasten. Zowel jong als oud waagt zo nu en dan een pijltje. Niet alleen mensen uit het dorp zelf, maar ook uit de omgeving komen er graag.

De Schalm
In de Schalm zelf wordt al veel georganiseerd, denk bijvoorbeeld aan het Westfries Bierfestival begin deze maand, maar de laatste keer dat er een darttoernooi was is alweer even geleden. Hoog tijd voor een nieuwe editie dus! Roel Zilver, uitbater van de Schalm, was meteen enthousiast toen de initiatiefnemers naar hem toekwamen, het plannen kon dus meteen beginnen. ‘De Schalm leek ons de perfecte plek voor het toernooi, de ruimte en de sfeer van het café passen er helemaal bij.’ vertelt Tessel Kruijer, barvrouw bij De Schalm en een van de organisatoren.

Het idee
‘Toen aan het einde van alle lockdowns de Schalm weer openging, zaten wij natuurlijk weer aan de bar.’ Aldus Wim van Muijen, ook een van de organisatoren. ‘Omdat toen langzamerhand het een en ander weer mogelijk werd kwamen wij op het idee een darttoernooi te organiseren.’ Wim zelf is zo’n twee jaar geleden begonnen met darten. ‘Dat doe ik 1x per week met een clubje bij iemand thuis die daar een goede gelegenheid voor heeft. Het gaat om de gezelligheid, maar ook om het trainen. Erg goed ben ik nog niet, maar ik hoop te verbeteren en 30 april mezelf te kunnen bewijzen!’ Een belangrijk aspect van het toernooi was voor de organisatie dan ook dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarnaast is een toernooi als deze ook een goede gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Tessel: ‘Ik vind het sowieso erg leuk om te darten, maar je speelt toch vaak met, of tegen, dezelfde personen. Een toernooi is dan ook een goede gelegenheid om eens tegen andere mensen te spelen.’

Wereldniveau
Het mag dan wel het WK Darts heten, maar spelers van alle niveaus zijn welkom. Dus of je nou zelf op hoog niveau dart, af en toe een pijltje gooit met vrienden, of nog nooit een pijl hebt aangeraakt, iedereen mag meedoen. Ook van Gerwen is ooit begonnen met darten in een café, dus wie weet wat er voor deelnemers aan dit toernooi nog in het verschiet ligt!

Schrijf je in
De zaal gaat om 15:00u open, het toernooi start om 15:30u. Inschrijven kan door de QR-code op de poster hiernaast te scannen, of aan de bar in de Schalm. Inschrijven kan tot 15:30u op de dag zelf. Tot 30 april!