Wijdenes start eigen Repair Café

Wat doe je met een koffiezetapparaat of een broodrooster die het niet meer doet? Weggooien? Mooi niet! Repair Café Wijdenes in Dorpshuis de Wiekslag is er vanaf februari 2023 op de 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur.

In dorpshuis de Wiekslag aan de Molenweg in Wijdenes draait het op zaterdagmorgen 4 februari allemaal om repareren. Tussen 10:00 en12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

Repareren en ontmoeten

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Koffie terwijl u wacht
Elke 1e zaterdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur is het Repair Café Wijdenes open. Dat is op zaterdag 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december 2023. Terwijl u wacht op de reparatie is er mogelijkheid tot het drinken van een kopje koffie of thee. Wij zoeken nog mensen die tijdens de Repair Cafés de functie van gastvrouw/heer willen vervullen. U zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café. Interesse? Stuur een bericht naar: info@hetwijdenest.nl

Meer Repair Café
Meer weten over het Repair Café? Kijk op de landelijke site Repaircafe.org en op de website van de Brede School: www.hetwijdenest