Wij zijn er zoveel mogelijk bij!

Alle voorbereidingen zijn klaar, de kermis kan beginnen. Tekst en foto: OdB

De Streker is een (bijna) maandelijkse uitgave die in twee edities op de mat valt in zowel de gemeente Stede Broec als in Drechterland. Naast deze kranten boordevol nieuws uit de regio zijn er ook vaak speciale edities en extra bijlages. Zo vindt u in deze krant de kermiskrant Hoogkarspel en iets verderop staat kermis Venhuizen.
Elke editie schrijft de burgemeester of een wethouder een column over het wel en wee in de gemeente. Daarnaast hebben we een aantal vaste rubrieken en steeds terugkerende items zoals de gezondheidscolumn en autonieuws. Verder zijn we afhankelijk van wat er in de regio georganiseerd wordt. Dus laat het ons weten!
Bijlagen
Rondom officiële en ook minder officiële feestdagen zoals Moederdag/Vaderdag en Dierendag proberen we altijd wat extra ruimte en aandacht te maken voor zo’n onderwerp. Bij grotere evenementen zoals het jaarlijks terugkerende Taaipop en Koningsdag maken we zelfs een hele bijlage.
Kermiskranten
U kent de Streker vast en zeker ook van de Kermiskranten die in samenwerking met de diverse organiserende kermiscomités worden uitgegeven. Leuke verhalen over hoe we kermis vieren en foto’s. Heel veel foto’s!
Op pad
Onze fotografen Maud en Olga zijn bijna elke kermis samen op pad. Makkelijk herkenbaar aan hun opvallende truien en ’gewapend’ met hun camera gaan zij ook dit jaar weer alle kermissen af. Steeds een uurtje om groepen vast te leggen en dan door naar de volgende locatie. “Eerst even naar de attracties, dan langs de kroeg, een oliebol halen of een suikerspin en dan nog even langs wat kermisborrels bij de mensen thuis! En daarna opnieuw!! We slaan natuurlijk ook de Jaarmarkt en de Botenrace niet over en zijn erbij als men in Venhuizen met de karren ’s ochtends door de straten rijdt! We zijn er zoveel mogelijk bij!”
Waar is mijn foto?
De foto’s die de dames maken worden opgeborgen in het Steker archief en volgend jaar gebruikt in de kermiskrant. Zo vindt u in deze krant foto’s van de afgelopen jaren kermisplezier in Hoogkarspel en van kermispret in Venhuizen. Natuurlijk passen niet alle foto’s in één krant en zo kan het zijn dat jouw foto er pas over een paar jaar in staat. Ook delen we regelmatig een kleine selectie foto’s op onze Streker-instagrampagina en Facebook.
Ook in de krant?
Ben jij niet op de foto gezet en wil je wel graag in onze Streker? Maak dan zelf een leuke foto en stuur ons die in hoge resolutie toe. Dat geldt trouwens niet alleen met kermis, maar ook bij een mooie sportwedstrijd of een ander mooi plaatje: laat het ons weten en wellicht zie jij jouw foto dan bij ons terug!
De redactie van de Streker wenst iedereen een hele gezellige