Wij zijn er voor de professionele klusser én de hobby-klusser!

Tekst en foto: Olga de Boer

“Veel van onze klanten, voornamelijk die van de professionele markt, weten precies waarvoor ze komen. Zij wijzen de gewenste maat en soort aan, denken aan genoeg schroeven, de juiste lijm of beits en hebben een grote bus of aanhanger om alle materiaal te vervoeren. Sjorbanden erom en weg zijn ze weer. Anderen klanten hebben hulp en advies nodig. Het maakt ons werk uitdagend en afwisselend.”
De corona crisis heeft veel mensen tijd gegeven om aan de lijst ‘achterstallige klusjes’ te beginnen. Er werd volop verbouwt door de professionele klusser, maar ook de hobby klussers gingen volop aan de slag in –en om het huis. Meer tijd thuis maakt ook dat je anders naar je woonplek gaat kijken. “Dan is er altijd wel iets te doen, aan het (tuin)huis, de veranda of de tuin,” dat hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt bij Bakker dé Houthandel vertelt verkoopmedewerker binnendienst Arjan Greuter.
Klusdrukte
De corona crisis die dit voorjaar ineens ook in Nederland de boel op zijn kop zette heeft bij Bakker dé Houthandel tot een enorme drukte geleid. “Iedereen wilde opeens aan de slag. Het was mooi weer, men was meer thuis en af en toe was het best een gekkenhuis te noemen hier,” vertelt Arjan over die eerste golf van de epidemie. “De tweede golf, waar we nu middenin zitten, is anders. Er wordt nog steeds veel geklust, maar het verschuift wat meer naar binnen klussen. Nieuwe deuren, tafels en traprenovaties en mooie houten vloeren hebben de plek van nieuwe schuttingen en tuinhuisjes een beetje ingenomen.”
De hobby klusser
“Veel mensen kwamen naast materialen aanschaf ook om advies bij de geplande klus. Het idee is er dan wel, maar er zijn ook nog veel vragen over de juiste gereedschappen en te gebruiken materialen. Geen probleem, we denken graag mee!” Arjan waarschuwt: “Klussen is hard werken, het geeft troep en er zit eigenlijk altijd wel iets tegen. Hou daar rekening mee in de planning. Bestel onze goede professionele materialen op tijd, zorg voor veiligheid en het juiste gereedschap. Met een goede en reële (tijds)planning lukt elke klus.”
Levering uit buitenland
Belangrijk is het om ook rekening te houden met voorraad en levertijden. “Veel materialen -zoals Douglashout om maar iets te noemen- komen vanuit het buitenland. De coronacrisis heeft ook effect op het vervoer van die goederen en soms kan het voorkomen dat wij onze voorraad daardoor niet kunnen aanvullen. Arjan tipt: “Voordat u begint aan de klus even de materialenlijst doorgeven kan veel gedoe besparen. We kunnen uw bestelde materialen ook thuis bezorgen, dan weet u zeker wanneer u aan de slag kunt.” Deze maand is de bezorging in heel Noord-Holland helemaal GRATIS.
Gezelligheid binnen
Coronacrisis of niet, herfst-en wintertijd zijn mensen sowieso veel vaker binnen. Het moment om een mooie nieuwe tafel neer te zetten of de accessoires eens kritisch onder de loep te nemen. “Nu we meer thuis zijn, willen we het daar graag prettig vertoeven maken. Daar is niet altijd een hele verbouwing voor nodig, kom in onze stijlkamers gerust eens rondkijken en ideeën opdoen. Soms kun je met iets kleins ook groots effect behalen.”
Passen de materialen niet op de fiets of in de auto, dan kunnen wij ze thuis bezorgen. Tekst en foto: OdB