Wij vieren 30-jarig Jubileum Kapsalon New Wave

Aan de Broekerhavenweg 47a staat het pand van Kapsalon New Wave, bij sommigen van jullie ook bekend als team Mooi & Bijzonder. Inmiddels alweer 30 jaar geleden begon Miriam Koch haar eigen kapsalon aan de Broekerhavenweg. “Dat was op een iets andere plek, net aan de andere kant van het spoor. Door een brand waarbij alles verloren ging moest ik toen verhuizen. Tijdelijk kon ik bij mijn lieve ouders terecht, maar wat was ik blij dat ik de kans kreeg dit pand op 47a te betrekken. Hier hebben mijn team en ik het prima naar ons zin! Voorlopig blijven we hier nog vele jaren mooi zitten!”

De kapsalon is ruimtelijk opgezet en het is er heerlijk wachten met een kopje koffie aan de gezellige leestafel. Parkeren kan naast de deur. “Naar de kapper gaan is een momentje voor jezelf, dat hoort een lekker ontspannen gevoel bij. We zien onze klanten graag, vele gezichten zien we al zo lang dat het als een tweede familie voelt. Een gezellig praatje en een lekker kopje koffie zijn hier aan de orde van de dag.” Miriam laat weten hoe trots ze is, op het bedrijf en het team, op het geheel. “Ik ben de klanten ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen en loyaliteit!”

Oefenen op Barbies

Miriam had het kappersvak al jong in de vingers. Van jongs af aan was zij aan het oefenen. Eerst waren het de barbiepoppen die een nieuw kapsel kregen aangemeten, later was haar zusje Gwenny wel eens ‘het slachtoffer’. “Gelukkig heb ik jaren geleden de opleidingen afgerond en ziet het resultaat er vele malen beter uit dan mijn ongeoefende handelingen van toen, “ lacht Miriam als ze terug denkt aan die tijd als kind. Zus Gwen, inmiddels ook kapster en al zeker 25 jaar bij Miriam in de zaak werkzaam beaamd dit. “Nu mag je wél aan mijn haar zitten!” Miriam’s dochter Mila heeft wellicht ook een beetje kapster-dna? “Die is inmiddels zo handig, die doet haar haren meestal lekker zelf,” glimlacht Miriam.

Ondernemend zijn

Miriam heeft veel steun aan zus. “We kennen elkaar door en door, we vullen elkaar goed aan en hebben aan een half woord genoeg. Het grote voordeel van familie, je kunt echt van elkaar op aan.” Miriam vult aan: “We staan hier met een team van drie mensen. Laura is weliswaar geen bloedverwant, maar ze voelt inmiddels na 5 jaar samenwerken ook als familie. In de vele jaren dat we hier met elkaar werken hebben we meerdere ups- en downs gekend, dat is het risico van ondernemen, maar we zijn er aldoor sterker uitgekomen doordat we elkaar weten te steunen, door dik en dun.”

Trouwe klanten

Ook de klanten voelen als ‘eigen’. Meerdere klanten kwamen eerst in de maxi-cosi met moeder mee naar de kapsalon voor hun eerste knipbeurt, daarna voor de peuterkapsels en later wilden ze een leuke tienerlook. Inmiddels zitten ze hier en vertellen over hun werk of studie, liefdes of zelfs trouwplannen. “Er zijn zelfs klanten die ik al knipte tijdens mijn opleiding, dat zij dan mee gingen naar school als model voor die opdracht! Dat zij nog steeds bij mij in de kappersstoel plaatnemen is echt heel bijzonder fijn!”

Wassen en knippen

Bij New Wave zeggen de kapsters meer dan eens: ‘De kapper maakt je knapper!” Hier staan vakkundige kapsters die aan de hand van uw haarkleur, structuur en lengte kunnen helpen met gedegen advies. Iedereen heeft andere wensen: haren korter knippen of langer maken met behulp van extensions. Om de nieuwste methodes, trends en producten bij te houden doen de dames regelmatig een extra opleiding, cursus of nemen deel aan een webinar. Uw haar is bij het team van New Wave in goede handen!

Kleurexperts

De producten van L’Oréal die ze bij New Wave gebruiken zijn zacht voor het haar en het milieu. De producten zijn vaak vegan, biologisch afbreekbaar en de flessen hervulbaar en bij afvoeren ook recyclebaar. “Voor een heel andere kleur of juist een subtiele diepte of zomerse high lights bent u hier aan het juiste adres. Iedereen mag vertellen wat hij of zij wil, dan kijken we wat mogelijk is. Wat er op een plaatje prachtig uit ziet hoeft niet bij je klant te passen. We willen dat elke klant blij de deur uit stapt, goed advies is goud waard. Dus dan kijken we gezamenlijk naar oplossingen en mogelijkheden. We mogen onszelf met recht kleurspecialisten noemen!”

Jubileumborrel

Ook u bent van harte welkom op onze Jubileumborrel op 1 april. Of u nu klant bent of wellicht klant gaat worden, iedereen is welkom om ons te komen feliciteren en een drankje mee te doen. Natuurlijk gaan we het jubileum verder vorm geven met leuke acties. Wilt u op de hoogte blijven, volg ons dan via Facebook of Instagram, dan kunt u geen nieuwtje meer missen.