Wethouder Munnik stapt op .

Bron: NHD

Wethouder Jan Munnik in de gemeente Stede Broec stapt op. Volgens hem kan hij zijn werk op het sociaal domein niet langer op een verantwoorde manier doen, vanwege de aanhoudende problemen in de ambtelijke bezetting.

Munnik kwam bijna een jaar geleden als wethouder het gemeentehuis binnen namens de fractie van Gemeente Belangen Stede Broec (GBS) ,, ik ben toen vol ambitie en met grote inzet begonnen”, vertelt hij. Munnik was de vervanger van wethouder Henk Flierman, die opstapte na een rapport over de problemen bij de muziekschool.
,,Je stapt in een rijdende trein en dan wil je ook de rit afmaken”, aldus Jan Munnik. Hij werkte als wethouder sociale zaken. ,,Het sociaal domein is een lastig en complex dossier. De zorg voor onze inwoners stond en staat voorop. Dat is ook altijd zo uitgevoerd. Het onderwijs is ook volop in beweging.”
Toch stapt hij op. Niet vanwege de werkdruk, maar vanwege de resultaten. Vooral de personele problemen bij de ambtelijke organisatie van de gemeenten Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Ook bestuurlijk liep het werk niet soepel. ,,Ondanks alle inspanningen merkte, ook ik, dat de ambtelijke en bestuurlijke processen niet altijd even soepel verliepen. Zoals uit het rapport van Deloitte is gebleken, was er een structureel tekort aan personeel. Ik had vaak het gevoel, dat er onvoldoende vooruitgang werd geboekt. Ik voelde me steeds meer in een bestuurlijk isolement geraken. Dat vond en vind ik erg frustrerend.”
Juist omdat het sociale domei voor alle inwoners zo belangrijk is, vindt Munnik dat hij niet langer kan aanblijven als wethouder namens GBS ,,met pijn in mijn hart heb ik er daarom voor gekozen een stap terug te doen en mijn functie neer te leggen.”