Wereldwinkel Stede Broec open tijdens verbouwing

De Wereldwinkel van Stede Broec ondergaat de komende weken een opfrisbeurt. Behalve dat het interieur een nieuwe aanblik krijgt, zullen ook de toegangsdeuren worden vervangen door elektrische deuren en wordt de winkeloppervlakte vergroot.

Daarbij gaat de winkel ook ‘van het gas af’ dank zij de aanschaf van een warmtepomp. Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open. Klanten kunnen via de achterdeur naar binnen.

Vanwege de verbouwing en de bijkomende overlast voor de klanten hanteert de winkel maar liefst 30 % korting op alle artikelen van de kunstnijverheid en 10% op de food-artikelen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind februari afgerond zijn.

Duurzamer en groter

Voorzitter John Vrouwe: “We hebben een goedlopende winkel die geheel draait op de inzet van heel veel vrijwilligers. Onze klanten komen uit de hele regio en daar zijn we blij mee. De winkel heeft een opfrisbeurt nodig en vooral de nieuwe deuren zullen een goede verbetering zijn. Door deze aanpassing kan ook het winkeloppervlak vergroot worden. Ook hebben we de verbouwing meteen aangegrepen om nog meer te verduurzamen. We hebben al zonnepanelen, maar verwarmen nu nog met gas. Daar kunnen we nu vanaf dankzij de warmtepomp