Welkom in Dorpshuis Het Centrum!

Al vele jaren heeft Dorpshuis Het Centrum een centrale en verbindende plek in de dorpen Hem en Venhuizen. Steeds meer verenigingen en organisaties weten het dorpshuis te vinden en maken gebruik van de verschillende ruimtes en zalen.

Zo zijn er vergaderzalen van 4 tot 100 personen (bij gebruik van alle zalen tot 250 personen), biljarttafels, de gymzaal en het dorpsplein waar je heerlijk met elkaar (aan de bar) kunt zitten. Tevens is er een kolfbaan. Dit is een sport waarbij punten worden gescoord door de bal met een kliek tegen een paal te slaan. Het is een spel wat je niet meer op veel plekken ziet, maar wat zwaarder is dan je denkt. Kom gerust eens meespelen, als je durft!

Verscheidenheid & verbinding
Van de faciliteiten wordt goed gebruikgemaakt. De buitenschoolse Opvang Partou maakt sinds kort gebruik van de mooie achterzaal om kinderen voor- en na schooltijd een veilige omgeving en leuke activiteiten te bieden. Er zijn actieve groepen in de gymzaal zoals basisschool de Jozefschool, Sportvereniging SVH en een aantal particuliere groepen. Het gebruik van de gymzaal door particulieren is mogelijk voor bal- en racketsporten. Bij gebruik van de toestellen is een gekwalificeerd persoon nodig. De ruimtes worden verder gebruikt voor kleine- en grotere groepen om te vergaderen of activiteiten te organiseren. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt door de Linedance vereniging, de Muziekvereniging, het Repair Café en vele anderen. Ook voor de nazit maken de huurders dankbaar gebruik van het mooie en gezellige dorpsplein. Je eigen drankje staat al voor je klaar na de repetitie of sportieve uitspatting. Het is fantastisch dat zoveel verschillende groepen samenkomen in het Dorpshuis, deze verscheidenheid aan activiteiten en mensen zorgt voor verbinding in het dorp.

Met vertrouwen
Ondanks deze veelheid aan activiteit kent ook het Dorpshuis soms zwaar weer. Na een paar roerige maanden met twee beheerders wisselingen, financiële tegenvallers en tekorten in het personeelsbestand gaat Dorpshuis Het Centrum toch met vertrouwen de toekomst tegemoet!
Recentelijk is Peter Nauta uit Hoogkarspel aangesteld als nieuwe beheerder en wordt hij al een bekend gezicht in het dorp. De fijne kneepjes van het vak eigent hij zich toe en met zijn eindeloze enthousiasme groeit het vertrouwen dat de juiste man op de juiste plek staat. Ook het personeelsbestand is uitgebreid. Niet getreurd, er is nog steeds plek voor een horecatopper in het team. Zie ook de advertentie elders op deze pagina.

Ruimte te huur
Daarnaast is er ook op praktisch gebied veel veranderd in het dorpshuis. Het dorpsplein is opnieuw geschilderd en er is een prachtige vergaderruimte ingericht. Met een frisse kleur op de muur en nieuwe tafels en stoelen staat de ruimte voor u ter beschikking. De ruimte is te huur voor vergaderingen, workshops of trainingen door particulieren, verenigingen, bedrijven of organisaties. Ook een mooie ‘thuiswerkplek’ is bij het dorpshuis zo gecreëerd. Lekker dicht bij huis maar de voordelen van een werkomgeving. Een goede sfeer, faciliteiten voor presentaties en fijne lichtinval maken het een hele prettige ruimte. Daarnaast is er mogelijkheid tot catering, zoals wat lekkers bij de koffie/ thee, een lunch of diner.

Pinkster 3
Ook aankomende Pinkster 3 op dinsdag 30 mei, wordt een nieuwe ervaring voor Dorpshuis Het Centrum. Met de komst van de Harddraverij P3 naar het Twijver, is er een samenwerking ontstaan tussen de organisatie P3, eetcafé ’t Ken-Net, café de Roode Leeuw en Dorpshuis Het Centrum. Met de Harddraverij in de voortuin liggen er mooie activiteiten in het verschiet! Zo speelt het kinderprogramma zich in de ochtend rond het dorpshuis af, verzorgt het dorpshuis koffie, thee en limonade met appeltaart of een pannenkoek en zijn er VIP-tafels te huur op een A-locatie! Deze VIP-tafels gaan hard, dus mocht je samen met vijf anderen een perfecte zitplaats willen met een hapje, drankje en goed zicht op de harddraverij: kijk dan op de Facebookpagina van Dorpshuis Het Centrum voor meer informatie.

Wees welkom
En alsof dit allemaal nog niet fraai genoeg is staat het bestuur, beheer en personeel open voor andere aanvragen, mogelijkheden en ideeën. Ook voor eigen organisatie van activiteiten door de huurder staat Het Dorpshuis open en wil de beheerder kijken naar de vele mogelijkheden.
Kom eens langs, mail naar info@dorpshuis-venhuizen.nl, neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0228-542666 en bespreek je ideeën.

Dorpshuis Het Centrum denkt graag met je mee en verwelkomt je met plezier en enthousiasme!