We maken alleen maar mooie liedjes

Kitchenware Tiny music directly from the kitchen met Hans Valentijn (gitaar, zang), Niko Groot (gitaar, ukelele, zang) en Piet Karsten (percussie, zang).

De liefde voor mooie liedjes brengt de drie vrienden Hans Valentijn, Niko Groot en Piet Karsten samen. Ooit in 2016 begonnen aan een keukentafel in het klooster van Hoogkarspel. Aldaar werd er onder het genot van een drankje en hapje muziek gespeeld van hun muzikale helden zoals Bob Dylan, Willie Nelson, David Olney, Huub van der Lubbe en Neil Young.

Onder aanvoering van Hans, met de ondersteuning van Niko en Piet krijgen de liedjes, in een sobere setting van zang, akoestische gitaren en percussie, een gepaste sfeer mee. “Tiny music directly from the kitchen”. De muziek Kitchenware wordt met veel toewijding en plezier bereid.

Less is more
Met de uitvoering van de liedjes wordt getracht om het zo klein mogelijk te houden. Vooral het weglaten blijft een grote uitdaging voor de muzikanten. Het liedje met de verhalende tekst zelf staat centraal. Hans: “Wij zijn steeds op zoek naar de mooiste pareltjes uit de muziekgeschiedenis. Soms brengen we in het liedje een kleine verandering aan en grappen dan stiekem vol trots, dat het liedje nu ook een beetje van ons is.”

Mooiste liedjes
Niko: “Als we de liedjes spelen ruiken we het aroma van John Prine, proeven we de smaak van The Beatles en verheugen we ons op de toetjes van Leonard Cohen, Pete Seeger en Louis Amstrong. Hennie Vrienten en Huub van der Lubbe zorgen voor een verfijnde afdronk. We zeggen weleens, dat we alleen maar mooie liedjes hebben.” Piet vertelt verder: “Onze optredens zijn voornamelijk in de regio West-Friesland, maar strekken zich ook uit tot in de provincies Friesland en Brabant. Hoe mooi is het, als je merkt dat een liedje emoties bij het publiek heeft teweeggebracht. Muziek maken geeft veel voldoening.”

Vertier op maat
Het combo Kitchenware staat garant voor een onderhoudend optreden op diverse locaties. Het repertoire van de luisterliedjes wordt op maat samengesteld voor de specifieke gelegenheden als de huiskamer, verzorgingshuis, kerk of muziekcafé. In de periode van Kerstmis worden er ook kerstliedjes gespeeld. Zo blijft het Hoogkarspelse combo Kitchenware met hun onderhoudende muziek zorgen voor prachtig muzikaal vertier.