Wat houd je relatie leuk?

Wendy en Renze hebben een jong gezin, hobby’s en veel activiteiten en het werk vraagt ook veel tijd.
‘Als stel waren we altijd wel in gesprek, maar het bleek vaak te verzanden in alles wat er gedaan moest worden en hoe we dat goed konden managen i.p.v. dat ik zag hoe Wendy behoefte had aan verbinding met mij. In ons haastige leventje vergaten we wel eens stil te staan waar het eigenlijk allemaal om draait. Dus toen we over een weekend van Encounter hoorden, werden we gelijk nieuwsgierig. Ik sta wel open voor nieuwe dingen en voor verbetering’, zegt Renze. ‘Ook al was ik bekend’, dacht ik, ‘met dit soort dingen uit andere cursussen en opleidingen, ik ontdekte op dit weekend hoe goed de opbouw ervan was en hoe geweldig de dialoog die we daar leerden. Het maakte dat ik me meer verbonden voelde met Wendy.’
‘En wat ben ik blij dat we gegaan zijn’, zegt Wendy. ’Ik stond op een kruispunt en zocht een andere weg om elkaar te vinden. In ons dagelijks leven ben ik snel geneigd om Renze te onderbreken als we met elkaar praten. Dan kan ik nogal heftig doen. Maar tijdens dat programma van Encounter zag ik hoe ik met mijn felheid mijn angstige kant verborg.
Ik leerde mezelf beter kennen en dat was een groot cadeau, waardoor ik ook de weg weer makkelijker vind naar Renze, als ik hem even kwijt ben.
Die kwaliteit in onze relatie willen we vasthouden en daar is dat Encounter programma in Helvoirt een begin van geweest.’
En wat is dat programma dan, denken jullie nu misschien nieuwsgierig?

In de Week van de relatie, de Marriage Week, van 7-14 februari vertellen wij daarover, gecombineerd met 5 leuke workshops:

• Woensdag 7 februari – Keuzes maken en grenzen stellen – in Hoorn
• Donderdag 8 februari – Laat je (aan) raken door een massage – in Haarlem
• Vrijdag 9 februari – Wijnproeven – in Haarlem
• Zaterdag 10 februari – Actief zijn in de tuin – in Grootebroek
• Maandag 12 februari – Verschillend zijn en toch in verbinding blijven – in Obdam