Voor het eerst naar de peuterspeelgroep

Denise Lakenman met zoon Koen. Foto: aangeleverd.

Waarom volgens Denise de keuze van peuterspeelgroep één van haar betere beslissingen ooit is
Denise bracht haar zoon Koen een half jaar geleden voor het eerst naar de peuterspeelgroep bij Berend Botje Stede Broec locatie Woud. Voor kinderen en ouders is het vaak een hele stap.
‘Het voelde in eerste instantie een beetje tegenstrijdig als ouders zijnde om Koen naar een peuterspeelgroep te brengen. Dit kwam doordat we allebei deelontslag hebben genomen om voor onze kleine man te zorgen (en zo’n dagje extra zorgen is stiekem best leuk). En eerlijk gezegd: ‘Wie kan er nu beter voor onze kleine man zorgen dan zijn ouders?’
Over zorgen gesproken. Wij vergeleken Koen vaak met kinderen van zijn leeftijd en lazen literatuur over de groei en ontwikkeling van kinderen en konden bijna opgaan voor een certificaat van dokter Google. Onze conclusie: Koen liep achter qua ontwikkeling want hij kon nog niet praten terwijl zijn tweede verjaardag rap naderde. Wat te doen? Naar logopedie luidde een advies dat wij kregen en we twijfelden geen moment: let’s go! Ondanks alle positieve stimulans die we op Koen afvuurden, bleef hij maar wijzen zonder deze ‘dingen’ bij naam te noemen. Tijd voor iets anders!
En daar kwam de peuterspeelgroep in beeld. Na verschillende peuterspeelzalen in de buurt bezocht te hebben, hadden we er maar bij één het gevoel van: dit is precies wat we zochten! Peuterspeelgroep Stede Broec locatie Woud heeft een fijne sfeer met een stimulerend pedagogisch klimaat georganiseerd door betrokken ‘juffen’.
Voor Koen en ons was het begin een beetje lastig, er was toch wel sprake van elkaar missen, wat resulteerde in dikke tranen bij Koen, en wij hadden gewoon last van een beetje wind in de ogen. Een half jaar later zien we zo’n enorme positieve verandering bij onze kleine vriend. Waar wij in eerste instantie vooral als doel hadden om Koen te leren praten (en dat doet hij, hij kwebbelt er op los) leert hij er zoveel meer middels originele thema’s die wij als ouders zijnde nooit konden bedenken. Het is geen opvang maar echt een leerschool waar hij op dit moment twee keer in de week naar toe gaat.’
Meer informatie over opvang bij Berend Botje Stede Broec?
Bij Kindercentrum Stede Broec biedt Berend Botje kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang. Ben jij benieuwd hoe deze locatie in Grootebroek er van binnen uitziet of wil je meer informatie? Ga naar berendbotje.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvende digitale rondleiding via Whatsapp videobellen. Mailen kan ook naar kindercentrum@berendbotje.nl of bel 088-2337180.