Volleyballers Simokos heren 1 ‘eindelijk‘ kampioen

Voor het 3e jaar op rij eindigt Simokos heren 1 op de 1e plaats, maar voor de 1e keer mag het zich officieel kampioen noemen. De afgelopen twee seizoenen werden er door Covid-19 geen kampioenen benoemd.

Met de hoop dat dit seizoen volledig uitgespeeld kon worden en er dus wel een officiële kampioen zou komen wisten de heren wat hen te doen stond. Echter met een paar onbekende tegenstanders en de sterke vrienden van Madjoe H4 en Ardea H1 in de poule zou dat een zware kluif worden.

Sterk begonnen
De eerste wedstrijd werd nog vrij gemakkelijk met 0-4 gewonnen tegen de uiteindelijke hekkensluiter Croonenburg, maar de tweede wedstrijd stond meteen de topper tegen Madjoe op het programma. Wat een kraker had moeten worden, werd gelijk het absolute dieptepunt van het seizoen. Kansloos met 4-0 onderuit en dus konden de titelaspiraties direct de ijskast in. Achteraf bleek dit echter de eerste, maar ook laatste nederlaag van het seizoen te zijn. De wedstrijden daarna werden nauwelijks punten verloren, waardoor Simokos zich weer op de ranglijst naar boven wisten te werken.

Fictief bovenaan
Begin december werd er afgereisd naar Heerhugowaard om tegen concurrent Ardea te spelen. Met aan beide zijden een gehavend team werd deze wedstrijd met 4-0 gewonnen. Hierdoor stond Simokos voor het eerst in het seizoen fictief bovenaan. Al snel volgde ook de thuiswedstrijd tegen Madjoe H4. Gelukkig kwam Simokos een stuk beter voor de dag dan tijdens de uitwedstrijd en na een kansloze 1e set wist men zich te herpakken. Een belangrijke 3-1 winst was het resultaat. Met nog een paar lastige wedstrijden op het programma probeerde Simokos op een ruime voorsprong te komen om zodoende in de thuiswedstrijd tegen Ardea de genadeklap uit te kunnen delen. Uit tegen nummer 4, De Where, werden echter voor het eerst in lange tijd 2 sets verloren (2-3 winst), maar daarna tegen het sterke Nivo werd wel het maximale resultaat behaalt.

Opnieuw 4-0 winst
Zaterdag 25 maart. De thuiswedstrijd tegen Ardea bleek een voorproefje op het kampioenschap te worden. Vol vertrouwen en met een sterke wedstrijd kwam Simokos niet echt in de problemen. Voor de 12e keer in 18 wedstrijden werd met 4-0 gewonnen en zodoende was het niet meer de vraag of, maar vooral wanneer het kampioenschap gevierd kon gaan worden. Zeker aangezien Madjoe en Ardea, de twee enige overgebleven titelkandidaten, elkaar nog twee keer zouden ontmoeten. Op woensdag 29 maart wist Ardea met 4-0 van Madjoe te winnen. Met nog twee wedstrijden te gaan en dertien punten voorsprong mag Simokos zichzelf daardoor nu dan eindelijk officieel kampioen noemen. De champagne, of beter gezegd meters bier, staan dus al koud. Tijdens het eindfeest op 21 april zal het kampioenschap uitgebreid gevierd worden.

Volgend seizoen komt Simokos uit in de promotieklasse. De heren zijn nog op zoek naar versterking. Kijk op www.vvsimokos.nl om je aan te melden.