Voetbal meiden WSW aan kop

Foto aangeleverd

December is een belangrijke maand voor de meiden van voetbalclub WSW uit Wijdenes. De meiden, met de leeftijd onder de dertien jaar, kunnen kampioen worden. Dat zou fantastisch zijn na een prachtig voetbalseizoen met spannende wedstrijden met daarin over en weer genoeg tegenstand.

Het jonge team is bij elkaar gekomen door actief reclame te maken en te lobbyen en dat heeft geresulteerd in een heel leuk team met veel enthousiasme en positiviteit.

Drie teams vol meiden
Meiden werven voor voetbal is wel even anders dan bij jongens, want zij zijn soms minder bekend met voetbal of het feit dat er een voetbalclub met meidenteam binnen hun dorp of omgeving aanwezig is. Maar WSW heeft zelfs drie teams. Het biedt de meiden onder de dertien, de vijftien en onder de zeventien jaar de mogelijkheid om samen een gezellig een balletje te trappen, maar ook om serieus te trainen. Want je maakt niet zomaar kans op de titel.

Samen trainen
Het team bestaat uit meiden uit de verschillende dorpen, zoals Venhuizen, Hem en natuurlijk Wijdenes. Zij trainen standaard op woensdag met trainer André Beerepoot en op donderdag kunnen zij mee trainen met de jongens. Op zaterdag spelen zij hun wedstrijd onder begeleiding van twee coachen Niels en Inge van Heumen. De thuiswedstrijd en training vinden plaats op de prachtige sportlocatie aan de Molenweg in Wijdenes.

Doe jij ook mee?
Het zou leuk zijn als nog meer meiden zich zouden aanmelden, want sommige stromen vanwegehun leeftijd weer door naar het volgende team. De teamspirit is goed en dat is belangrijk, want dan speel je ook lekker. December staat in teken van de eerste positie proberen te behouden. Ze zijn in goede vorm en ze gaan ervoor. Of het deze kanjers lukt dat kunt u terug vinden op de WSW Facebook pagina. Pakken ze de titel, dan komt er te zijner tijd natuurlijk wel een speciaal feestmoment. We zoeken jou om ons team te versterken! Kom gezellig mee voetballen? Onze club vind je op de Molenweg 3 in Wijdenes, mail ons info@wsw-wijdenes.nl en jij hoort van ons!