Vivaldi verrast met vitrines vol lekkers

Tekst en foto: Olga de Boer

De chocolaterieafdeling bij IJssalon Vivaldi is deze periode gevuld met allerhande heerlijkheden. “De komende periode kunt u bij ons ook terecht voor ijstaarten en macarons, truffels en chocoladebrokken en natuurlijk oliebollen, krentenbollen en beignets.”
Alle feesten en festiviteiten, zelfs kerst en oud- en nieuw, worden -ook dit jaar- door het coronavirus anders gevierd dan normaal. Bij IJssalon Vivaldi weten ze, hoe je óók met een kleinere groep, een smakelijk feestje viert.
Luxe heerlijkheden
“Met een luxe bonbon bij de koffie of een schitterende ijstaart als toetje na een goed diner. Of kiest u voor genieten met één of meerdere kleurrijke macarons? U kunt bij ons voor al die versnaperingen terecht en u kunt het zo presenteren. We hebben in de winkel ruimte voldoende om iedereen op een veilige en verantwoorde manier zijn producten te laten afhalen.”
Vele smaken bonbons
“Met Fairtrade chocolade maken we in eigen keuken de heerlijkste bonbons. In het assortiment zitten de meer bekende, traditionelere smaken zoals kaneel, hazelnoot en pecannoten. U kunt ook eens kiezen uit één van de vele bijzondere smaken zoals witte koffie met sinaasappellikeur, stroopwafel ganache of pinda-banaan smaak.” Rowan vertelt: “Smaken veranderen ook mee met het seizoen. Zo zal de heerlijke speculaasvariant plaats maken voor de amandel Amaretto bonbon.” Huisgemaakte ijsbonbons van Vivaldi kunnen eigenlijk het hele jaar door, bij de warme chocolademelk of een kopje koffie met een likeurtje. Heeft u ze al in huis gehaald?
Truffels en macarons
“Wilt u iets nog iets bijzonders proeven, probeer dan onze truffels en macarons. De truffels zijn er maar liefst in 8 verschillende smaken. De likeur, slagroom of chocolade truffel? Er is zoveel keus, kiezen is bijna een onmogelijke opgaaf. De kleurrijke macarons komen in maar liefst 21 smaken. Die kleurrijke hapjes geven meteen een feestelijk gevoel.”
Bestel op tijd
“U kunt een heerlijke ijstaart vooraf bestellen. Net als de eenpersoons ijstaartjes. Die kunt u –iedereen zijn eigen favoriete smaak- als chique afsluiter van het kerstdiner neerzetten.” Rowan vervolgt: “Dat geldt natuurlijk ook voor de andere producten uit het assortiment. Wilt u zeker weten dat u niet misgrijpt, zorg dan dat u uw bestelling op tijd aan ons doorgeeft. Dan staat het op het afgesproken tijdstip voor u klaar.”
Oliebollen proeven
De dagelijks verse oliebollenverkoop start in beide filialen op 18 december. Dan kunt u elke dag voor uw verse oliebollen terecht. Vivaldi is maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 19 december hebben we een extra koopzondag tot 17.00 uur. Let op: beide kerstdagen gesloten. Tot 18 december hebben wij beperkte openingstijden. (Kijk op onze website.) Op oudejaarsdag zijn we geopend van 7.00 tot 16.00. Wilt u bestellen, dan kunt u altijd even bellen, naar Hoorn of Bovenkarspel.
Niet misgrijpen
Liefhebbers van oliebollen, krentenbollen of appelbeignets weten het van eerdere jaren: “Je moet er op tijd bij zijn, want ze gaan elk jaar weer hard!” De winkels van Vivaldi vindt u bij Winkelcentrum Streekhof, De Middend 92, 1611 KT Bovenkarspel en ook in Hoorn op de Gedempte Turfhaven 22, 1621 HE Hoorn. Telefonisch bereikbaar via 0228 520 237/ 0229 248 953 of info@ijssalonvivaldi.nl. Voor meer informatie en digitale bestelformulieren kijkt u op www.ijssalonvivaldi.nl
Het team van IJssalon Vivaldi wenst iedereen fijne feestdagen.