Vierde Kermisexpo volop miniatuur kermisattracties

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023 vindt in verenigingsgebouw De Wurf de 4eKermisexpo – Lutjebroek plaats. De kermisexpo is een tentoonstelling van door amateurs gebouwde miniatuur kermisattracties. Onder die amateurs blijken ware vakmensen te zitten.
De organisatoren, Marcel Deen en Michel De Jong, hebben er alles aan gedaan om het tot de grootste kermisexpo van Nederland te laten uitgroeien. Zo staat er de grootste verzameling Lego-kermisattracties die ooit in Nederland te zien is geweest: maar liefst 30 meter expositietafel Lego-attracties uit binnen- en buitenland.
Kwaliteit en diversiteit
Dat ‘grootste’ slaat overigens niet alleen op de omvang van de expositie, maar zeker ook op de kwaliteit én diversiteit die in Lutjebroek te zien zal zijn. In dat kader noemen we hier de uit Duitsland afkomstige Stephan en Uwe Hirschfeld die voor het eerst hun werk in Lutjebroek presenteren. Kenners van het kermismodelbouwwereldje kijken met grote belangstelling uit naar hun opstelling van 6 x 4 meter (!) met daarop een fantastische, compleet verlichte, miniatuurkermis op schaal 1:87. Ook bezoekers die niet echt vertrouwd zijn met het kermis modelbouwwereldje zullen hier hun ogen uitkijken!
Nostalgisch en modern
Er is veel meer te zien. Fantastische modellen van moderne kermiszaken zoals Break-Dance, Turbine, Soundmachine en Move-It-32, allen volledig verlicht en vaak met prachtige looplichteffecten uitgevoerd. Ook zijn er fraaie nostalgische modellen zoals draaimolens, zweefmolens, perslucht vliegtuigmolen, schietsalon, vele kramen en de nodige kermisvoertuigen.
Durf jij het?
Wie weet krijg jij de kans om een kermisattractie te besturen via een simulatiescherm en controle paneel. Zou jij dat wel durven? Het wordt opnieuw een uitje voor jong en oud: kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, hobbyisten en exploitanten, kortom voor iedereen! Alle bezoekers ontvangen bij binnenkomst gratis popcorn. Op het plein voor De Wurf zijn bij de oliebollenkraam van Ben Leek de bekende lekkernijen verkrijgbaar.
Voor iedereen
De expo vindt plaats in verenigingsgebouw De Wurf, Fresialaan 2 te Lutjebroek. De expo wordt op zaterdag 18 maart om 11.00 uur geopend door Atze J. Lubach-Koers, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders (BOVAK) en Jan Boots, directeur van de Nederlandse Kermisbond (NKB). De expo is beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. Voor meer informatie kunt u terecht op de vernieuwde website www.kermisexpolutjebroek.nl of kijk naar het promo filmpje op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=aETiDDaLKR4