Vier kerstavond in de stal

Foto: Zan van Alderwegen

Kruip bij elkaar in het stro om naar de winterverhalen te luisteren en neem een kijkje in de stal. De kerstdagen beginnen tussen de schapen de stal is een bijzondere traditie geworden. Op kerstavond opent de Schapenstreek in Lutjebroek voor de 12e keer haar deuren.

In de kantine kun je opwarmen. Hier brandt de kachel en is er warme chocolademelk. Ook de boerderijwinkel is tijdens deze avond geopend voor de laatste kerstboodschappen (of de eerste voor oud en nieuw) of om gewoon eens te zien en proeven wat er op de Schapenstreek allemaal gemaakt wordt. Ook is ‘Bolletjewolophol’ aanwezig tijdens de kerstavond. Zo kun je zien dat je niet alleen met de melk van het schaap, maar ook met ​ ​ haar ​ ​ wol heel veel kunt doen.

Kerstavond in de stal ​ ​ wordt voor de ​ ​ 12e ​ ​ keer georganiseerd door Mark en Anita van Alderwegen. Op deze manier willen zij mensen op een laagdrempelige manier een alternatief bieden om de kerstdagen te beginnen. Bovendien willen zij graag laten zien wat zij doen op hun boerderij.

Kerstavond in de stal
​ Zondag 24 december
17:00 – 20:00 uur
De Gouw 57a in Lutjebroek
Wij heffen geen entree, zodat kerstavond in de stal voor iedereen toegankelijk is. Wel zal er een pot staan voor ​ ​ een ​ ​ vrijwillige bijdrage