VIER DE LIEFDE!

Je doet niet alleen jezelf en elkaar een groot cadeau, maar ook je kinderen.

Ze willen zo graag allebei hun ouders in hun leven. Twee ouders die van ze houden en ze groot zien worden. Twee ouders die staan te juichen langs de lijn, trots zijn als ze goede cijfers halen en alles willen weten over hun eerste gebroken hart. Die samen op de eerste rij zitten als ze examen doen en liefdevol hun eerste kleinkind vasthouden.
Maar dat gaat niet vanzelf. Het vraagt lef om het over je relatie te hebben. Encounter organiseert weekendcursussen voor die stellen die beseffen hoe waardevol hun relatie is. Het is een beproefde manier om je relatie een boost te geven en dit, juist in de drukte van alledag, ook vast te houden.

Wendy en Renze is zo’n stel dat tevreden is over hun relatie, maar dat het fijn vond om meer intensiteit en diepgang te krijgen.
‘Als stel waren we altijd wel in gesprek, maar het bleek vaak te verzanden in alles wat er gedaan moest worden en hoe we dat goed konden managen i.p.v. dat ik zag hoe Wendy behoefte had aan verbinding met mij. In ons haastige leventje vergaten we wel eens stil te staan bij waar het eigenlijk allemaal om draait. Dus toen we over een weekend van Encounter hoorden, werden we gelijk nieuwsgierig. Ik sta wel open voor nieuwe dingen en voor verbetering’, zegt Renze. ‘Ook al was ik bekend’, dacht ik, ‘met dit soort dingen uit andere cursussen en opleidingen, ik ontdekte daar hoe goed de opbouw was en hoe geweldig de dialoog was die we daar leerden. Het maakte dat ik me meer verbonden voelde.’
‘En wat ben ik blij dat we gegaan zijn’, zegt Wendy. ’Ik stond op een kruispunt en zocht een andere weg om elkaar te vinden. In ons dagelijks leven ben ik snel geneigd om Renze te onderbreken als we met elkaar praten. Dan kan ik nogal heftig doen. Maar tijdens dat programma van Encounter, zag ik hoe ik met mijn felheid mijn angstige kant verborg.
Ik leerde mezelf beter kennen en dat was een groot cadeau, waardoor ik ook de weg weer makkelijker vind naar Renze, als ik hem even kwijt ben.
Die kwaliteit in onze relatie willen we vasthouden en daar is dat Encounter programma in Helvoirt een begin van geweest.’
Dat weekend bestaat uit 12 onderdelen. In elk ervan komt een aspect van je relatie aan bod, zoals bijvoorbeeld “Hoe luister ik naar jou?” “Gevoelens delen, hoe doe ik dat?” “Hoe communiceren we op een vruchtbare manier over wat we lastig vinden?” “Wat is de kracht van onze verschillen?”
Bijzonder en veilig was het voor ons dat het weekend zich afspeelde tussen ons twee. En heerlijk was het dat alles verzorgd was en we niet werden afgeleid door de dagelijkse stoorzenders.
Meer weten: www.encounter.nl