Vermoord echtpaar voormalige West-Friezen

Bron: WEEFF

 

REGIO – Het was groot nieuws. De twee zestigers die dinsdag vermoord aangetroffen werden in hun boerderijtje in het Friese Katlijk, een dorpje onder de rook van Leeuwarden.

Margreet Andriol en Jos Verdonk waren van oorsprong Westfriezen en woonden er met de kinderen vreedzaam sinds 24 jaar. Geiten hoeden, astrologielessen- en cursussen en meer. Margreet gaf in haar Westfriese periode onder meer les aan een Lutjebroeker school, was lid van de befaamde cabaretgroep Axioma (fans in de zaal), werkte met verstandelijk gehandicapten, deed aan kindertheater en was een van de grondleggers van het Ierse koor Airiesjkwair in Enkhuizen.

Jos was in die jaren met zijn schildersbedrijf gevestigd in Westwoud en werkte bewust met milieu- en natuurvriendelijke verfproducten op basis van lijnzaadolie met de nodige pigmenten. Veel gevels dragen nog zijn kleuren.

Een kleurrijk stel dat warme herinneringen na laat bij vrienden en bekenden en maar weinig Westfriezen die hen niet kennen of gekend hebben. In Katlijk werden Margreet en Jos gerespecteerd en stonden bekend als een stel dat hun eigen gang ging en zich maar weinig bemoeide met de dorpse gang van zaken.

Over het motief voor de moorden kan de politie nog niets loslaten. Wel wordt een zoon van het stel momenteel als mogelijke verdachte aangemerkt en door de recherche verhoord. Foto’s via Facebook.