Verdeling gelden gemeenschapsveilingen Wijdenes en Venhuizen

Tijdens de gemeenschapsveilingen die in maart in Wijdenes en Venhuizen zijn gehouden is dit jaar €57.303,= opgehaald. Een prachtige bijdrage vanuit de dorpsgemeenschappen Hem, Venhuizen, Oosterleek en Wijdenes aan de 16 deelnemende verenigingen meldt Voorzitter Jan Vreeker trots.

De opbrengst zal met aftrek van veilingkosten en vaste bijdrage aan de parochie worden verdeeld aan de clubs en stichtingen. Deze verdeling maakten de kopers op de veilingen door hun munten aan de deelnemende verenigingen t.w. Zaalvoetbal vereniging Alpha Tours, Tienervereniging de Wip-in, Sport vereniging de Valken, Reddingstation Wijdenes, Voetbal vereniging WSW, Rederijkerskamer De Klimop, Muziekvereniging Venhuizen, Oranje vereniging Venhuizen , Omnivereniging SVH sport, Tennis vereniging de Drieban, Badmintonvereniging Venhuizen, Oud West-Friese dansgroep Wijdenes , Zwembad ’t Hemmerven, Lucas parochie Venhuizen, Huttendorp Venhuizen en Scouting Sint Lidwina toe te kennen.

De verenigingen hebben afgelopen jaar al hun giften goed besteed. Zo heeft zwembad ’t Hemmerven geïnvesteerd in een materialenopslag, en de Rederijkerskamer de Klimop heeft nieuwe kabels aangelegd om de audiovisuele ondersteuning bij de voorstellingen te verbeteren

Tijdens de evaluatievergadering heeft Jan Vreeker voorzitter van het veilingcomité “wat nog versterking zoekt vanuit met name Wijdenes” de cheques uitgereikt aan de clubs die met groot plezier in ontvangst werden genomen. Ook voor komend jaar zijn de wensen al weer gemaakt zo heeft WSW plannen om de bijdrage in zonnepanelen, Reddingsstation Wijdenes investeert in opleidingskosten en vaarbewijzen voor de nieuwe vrijwilligers/bemanningsleden op de Reddingsboten, Muziekvereniging Venhuizen zet in op het jubileumconcert en de Oranjevereniging wil graag een deel van de speciale attractie bekostigen.

Voldoende reden om voor 2019 de zaterdagen 16 en 23 maart op de planning te zetten en hierbij opnieuw de verenigingen te ondersteunen. Voor meer informatie zie www.gemeenschapsveilingvenhuizen.nl