Vaste biljartgroep bij Dorpshuis de Stek

De 26 leden van de biljartclub variëren in leeftijd vanaf 66 tot ruim boven de tachtig jaar. Zij vormen met elkaar een combinatie, van geboren en getogen Grootebroekers en leden die later in Grootebroek of omgeving zijn komen wonen. Met elkaar maakt dit de maandagmiddag tot een gezellige en plezierige mix tijdens die biljartmiddagen.

Vanaf kwart voor één komen de eerste biljartliefhebbers om alvast even ‘een stootje’ te maken. De wedstrijdleiding is in goede handen bij Niek Neuvel en Sjaak Koster. Sjaak heeft vooraf alvast de partijen in schema gezet. Wanneer iemand een keer niet aanwezig kan zijn is het dan ook handig bijtijds af bericht te geven. Door eenieder worden die middag twee partijen gespeeld, steeds op dezelfde tafel.

Indeling
Aan de hand van het moyenne is een indeling in drie groepen (A, B en C) gemaakt. Daarbij wordt een voorjaarscompetitie en een najaarscompetitie gespeeld. De twee winnaars van iedere groep spelen eerst tegen elkaar en uiteindelijk voor de beker. De finalemiddagen geven voor de deelnemers toch een bepaalde spanning, ook doordat de rest van de club even toeschouwers zijn. “Dat is toch ook speciaal.” Daarnaast worden er in het seizoen nog twintig beurten gemaakt, dat is tegen spelers van een andere groep. Sjaak houdt daarbij ook precies bij, dat je altijd een andere tegenstander treft.

Ontstaan club
Nu wordt er gespeeld in Dorshuis ‘de Stek’, voorheen was dat elders. In ‘het Middelpunt’, op de hoek van de St. Elisabethstraat was toen de thuisbasis voor het biljarten op de maandagmiddag. Piet Bleeker en Rob Stolk hadden daarbij vele jaren de wedstrijdleiding. Rob is de gezelligheid van toen zeker niet vergeten. Ook in ‘de Stek’ heeft Rob nog een viertal jaren de leiding gehad. Die taak verricht Sjaak Koster nu al een twaalftal jaren en dat tot volle tevredenheid van de groep.

Opvallend
Wanneer er tijdens het biljarten gelegenheid is, zijn er regelmatig een viertal liefhebbers, die even met elkaar gaan klaverjassen. Klaas Neuvel organiseert vaak tegen het einde van jaar een biljartspel met daarbij leuke en gezellige momenten. Een aantal biljartclubs in de regio heeft wel moeite om het aantal leden op peil te houden. De maandagmiddag club in ‘de Stek’ heeft nog steeds een wachtlijst en dat mag zeker toch wel uniek worden genoemd.

Jarig zijn valt op
Naast het biljartspel zelf is er nog meer vrolijk vertier. De jarigen worden door Niek altijd in het zonnetje gezet, met even wat nadrukkelijke aandacht en daarbij wordt staand voor de jarige gezongen. Daarbij uiteraard een aanbieding van een glaasje door de feesteling