Van Taaipop door naar Pauspop

Tekst: Piet Reus Foto: Wil Reus

Vlak na Taaipop, ben ik even thuis bij Mariska en Renee Jong. “Wat een mooie dag, 700 bezoekers en allemaal muziekliefhebbers, ontzettend gezellig, wat een fijne sfeer en zo gemoedelijk. Het was een soort van reünie met allemaal mensen die je met een festival tegenkomt.”

Ze kijken met elkaar terug op die prachtige dag in ‘de Paus’. Mariska als bestuurslid van het 11 koppige bestuur en Renee -ook hierbij betrokken- vooral belast met de presentatie.

Organisatie Taaipop

Ze vertellen: “Met het voltallige bestuur is na de zomer de eerste vergadering belegd, daarbij was het vooral ‘brainstormen’ Uiteraard kwamen de eerdere edities ook ter sprake. Veel genoemd was de blijheid -na twee jaar corona. Iedereen heeft op zo’n avond zijn inbreng. Uit ervaring is bekend, dat je die dag bezig bent voor de 16-17 jarigen, maar ook voor de vijftigers en de zestigers. Voor die mix wordt naar de variatie van muziek gezocht.
Daarnaast is het ook een belangrijk onderdeel de sponsoren aan te schrijven, de publiciteit te zoeken en uiteraard ook het zoeken van voldoende personeel, vrijwilligers voor de verschillende diensten en de presentatie.”

Terugblik

Taaipop werd georganiseerd van 14.00 tot 02.00 uur. Voor allerlei diensten, van achter de bar, til helpers enzovoorts werd gewerkt met een groep van 45 vrijwilligers, terwijl de presentatie door Renee werd verzorgd. De grote zaal en de bioscoopzaal waren voor het publiek en de muziek. Het voorcafé de gehele dag geopend. De nieuwe zaal was beschikbaar voor backstage, daar waren de bands met de spullen. De vrijwilligers konden hier ook even vertoeven, iets eten of drinken. “Opvallend was dat de bands zo toegankelijk waren voor een praatje en een foto.”

Deze editie

Een variatie aan muziek werd verzorgd door Soldaat, B-Stock 60, The Jack, Ram koe, Ten Times, a Million en Deepack. Volgens Renee moest voor deze editie 1093 dagen worden gewacht. Mariska vond het deze keer wel heel speciaal. “Het was of iedereen nog blijer en enthousiaster was omdat het allemaal eindelijk weer mocht.”

Pauspop 9 juli 2022

Nauwelijks bekomen van dit feest staat het volgende feest alweer op het programma. Pauspop heeft een bestuur van vijf personen: Mariska en Renee, Danielle van Mulukom, Danny Appelman en Johny Kok. Maple Leaf en friends is ook bij de organisatie van Pauspop betrokken. “De opzet hiervan was al in 2021 gepland, deze organisatie speciaal als steuntje in de rug voor ‘de Paus’. De posters waren vorig jaar al gereed, maar dat ging toen niet door. Geprobeerd wordt een mooie mix van muziek voor iedereen, jeugd en zestig plussers te verzorgen. “Echt een ‘daggie uit’, een belevenis van 12 tot 02.00 uur. Het meest bijzondere is, een all-in ticket, hele dag drankjes en eten inbegrepen en op het terras is ook een groot VIP dek. Het zal zeker ook weer een bijzondere dag worden. Van Taaipop naar Pauspop, verschillende namen, maar voor bezoekers en met de muziek, zal de Paus in Lutjebroek ook dan weer even het centrum zijn.

Piet Reus