V.v. Simokos klaar voor een nieuw jaar

Meisjes B1 wenst iedereeen een sportief Nieuwjaar. Foto:TopPix Fotograaf & Fotoschool.

Volleybalvereniging Simokos uit Bovenkarspel is het seizoen goed begonnen. Er zijn diverse dames en herenteams en vele jeugdteams bij deze in herkenbaar oranje shirts spelende club.

“Het volleybalseizoen is in augustus gestart met veelal nieuwe teamsamenstellingen. Dan is het altijd even zoeken naar de juiste tactiek, de groepsdynamiek en de beste speelposities,” vertelt trainer/coach Santosh Mantel. “Tijdens de trainingen vormen we van de groep een hecht team en trainen we op diverse technieken en tactieken. Dat levert zeker wat op. Met de meiden van de MB1 staan we er nu bijvoorbeeld goed voor. Met nog 2 van de 10 wedstrijden te spelen in de halfjaarcompetitie zijn we koploper in de poule.”

Jeugdteams

Volleyballen kan al in de Cool Moves (CMV) vanaf een jaar of 6. Hier wordt gemixt gespeeld met jongens en meisjes in één team. Door middel van gooi- en vang varianten worden spelenderwijs de volleybaltechniek en de spelregels aangeleerd. Sport moet vooral leuk zijn! Voor de tieners is er de ABC-jeugd. Hier is er meestal een aparte meisjes- en jongenscompetitie. Het veld wordt groter, er staan meer spelers in het veld. Er wordt gespeeld met aanvallers, verdedigers en andere vaste posities. Dit lijkt op het ‘volleybal’ zoals velen het kennen van tv. “De MB1 is zo’n jeugdteam. Ze spelen nu eerste klasse en hopen kampioen te worden om vanaf januari hoofdklasse te kunnen spelen. Ook zij zijn begonnen bij de CMV en door de goede begeleiding van de meiden spelen zij nu om het kampioenschap.”

Senioren

Recreatief volleyballen of ook deelnemen aan de competitie kan ook voor volwassenen. “Van beginner tot sterspeler, bij Simokos heten we je van harte welkom. Wanneer je begint maakt niet uit. Als je kijkt naar ons Dames 7, dat speelt ‘pas’ 4 1/2 jaar volleybal en draait al twee jaar lekker mee in de top van hun competitie. Het heeft alles te maken met motivatie, geduld en inzet.”

Goede voornemens

“Met januari in zicht horen we veel mensen over nieuwe en goede voornemens. Meer bewegen, conditie opbouwen, lekker plezierig sporten! Niet zeggen, maar nu gewoon eens doen!” Kennis maken, sponsor worden, scheidsrechtercursus doen, trainer of allround vrijwilliger worden? De club kan vele handen gebruiken. Samen sterk en vele handen maken licht werk. Op onze website www.vv-simokos.nl vindt u de meeste informatie. Toch nog een vraag? Mail naar info@simokos.nl