Update: Situatie Gymzaal de Baskuul

15.30 uur
De gymzaal blijft tot nader bericht gesloten. Er wordt grondig onderzoek verricht om daarmee de oorzaak te achterhalen. Voor vragen over het gebruik van de gymzaal, kunt u contact opnemen met de heer S. Bakker van de gemeente Stedebroec via 0228 510 111. Bij vragen of zorgen omtrent de gezondheid, raadpleegt u dan de huisarts (‘s avonds huisartsenpost).

14.55 uur
Later vandaag wordt meetapparatuur van het RIVM geplaatst in de gymzaal waarmee de luchtkwaliteit 24 uur wordt gemonitord. De resultaten daarvan worden einde van de week verwacht.

14.50 uur
De leerlingen van de Baskuul maken het goed. Ze zijn met hun ouders mee naar huis. Er zijn metingen verricht en monsters afgenomen van lucht en water. Die worden op dit moment onderzocht bij RIVM Bilthoven. Begin van de avond worden de resultaten verwacht.

13.35 uur
Lucht- en watermonsters zijn genomen in de gymzaal en worden door de politie direct overgebracht naar het RIVM voor onderzoek naar de oorzaak van de onwel geworden kinderen. Kinderen worden geobserveerd, hun klachten nemen af. Er is geen aanleiding voor ziekenhuisopname. Enkele kinderen hebben geen klachten meer.

Situatie basisschool de Baskuul

In de gymzaal van basissschool de Baskuul zijn vanmorgen 18 kinderen onwel geworden. De kinderen hebben klachten van misselijkheid en een aantal kinderen heeft overgegeven.  De ambulancedienst controleert de kinderen ter plekke. De brandweer verricht metingen in de gymzaal en neemt een luchtmonster. Op dit moment is de oorzaak nog onbekend.

De ouders van de kinderen zijn geïnformeerd. Burgemeester Wortelboer is ter plaatse.

Vorige week donderdag raakten kinderen ook onwel tijdens de gymles: www.stedebroec.nl/geen-koolmonoxide-gymzaal-lutjebroek-gemeten-door-brandweer