Twee medisch pedicure praktijken onder één dak.

Wij zijn geen concurrenten maar collega’s. Tekst en foto: OdB.

Marije Negenman is blij dat ze na de tijdelijke sluiting door Covid-19 maatregelen nu weer lekker aan het werk kan in haar eigen praktijk aan de Platanenlaan in Grootebroek. “Het is heel fijn weer bezig te kunnen zijn, met wat ik het allerliefste doe. Mijn klanten behandelen en ze met een goed gevoel naar huis laten gaan.”
Bij Marije kunt u terecht voor (medische)voetverzorging. “Mijn praktijk bevindt zich nu op de eerste verdieping en dat is voor sommige cliënten lastig te bereiken. Vooral voor mensen die voor de medische pedicure komen geldt dat. Daarom was ik al een tijdje aan het kijken naar een locatie op de begane grond.”
Samenwerking
Marije en Els kennen elkaar al enige tijd. “Er is een leuke klik tussen ons en we spreken elkaar met enige regelmaat. We hebben allebei een eigen (medisch) pedicure praktijk. Wij zijn geen concurrenten, maar collega’s. Zo ervaren wij dat in elk geval!” Marije vervolgt: “Uit één van die gesprekken kwam naar voren dat Els graag wat minder uren zou gaan maken, maar haar klanten niet wil laten vallen. Zelf zou ik graag wat meer uren gaan maken en ambieer ik een werkplek die op de begane grond ligt zodat ook mensen die moeilijk ter been zijn mijn praktijk probleemloos kunnen bereiken.”
Samen sterk
De wensen van beide pedicures sloten zo mooi op elkaar aan dat Els haar collega Marije het voorstel heeft gedaan om haar praktijkruimte voor twee dagen in de week te huren. Het doel van Marije en Els is hetzelfde: het helpen van mensen met voetklachten -groot en klein- zodat ze met goed verzorgde en minder pijnlijke voeten weer vrolijk op pad kunnen. Els wil graag wat werkzaamheden afbouwen. “Ik ga mijn praktijk vanaf begin juli 2 dagen verhuren aan Marije, omdat ik een stapje terug wil doen en Marije meer wil gaan werken. Marije gaat zo zoetjes aan de cliënten die op donderdag en avonden gepland staan van mij overnemen,” vertelt Els “Zo vullen we elkaar aan en zijn we samen sterk, voor u. Voordeel voor iedereen. Twee medisch pedicure praktijken onder één dak.”
Nieuwe werkplek
De praktijk van Els vindt u Achter ‘t Rad in Bovenkarspel. De praktijk is op de begane grond gesitueerd en gemakkelijk bereikbaar voor iedereen. Ook voor mensen die gebruik maken van een rollator en rolstoel . Er is voor de cliënten een wachtruimte en u kunt van het toilet gebruik maken . Met gratis parkeermogelijkheden voor de deur is de praktijk ook voor cliënten die slecht ter been zijn gemakkelijk te bereiken. Doordat Els een aantal dagdelen minder gaat werken, komt er ruimte vrij voor Marije om te huren.
Mooie voeten
De één is heel tevreden over zijn voeten, de ander ervaart problemen. “Voor ons als pedicures is elke voet interessant, vooral als er pijnklachten zijn die wij kunnen verhelpen, zodat we iemand zijn bewegingsvrijheid weer (een stukje) terug kunnen geven. Eelt, kloven of ingroeiende teennagels kunnen hinderlijk zijn, maar er is een oplossing. Je voeten horen geen pijn te doen. Als medische pedicure kunnen wij –ook bij bijvoorbeeld reumatische of diabetische klachten of na een oncologische behandeling- zorgen dat u tevreden naar huis kunt.” Er is in de praktijk nu ook weer ruimte voor nieuwe cliënten.
U bent van harte welkom, bij Marije en bij Els!
Hier vindt u ons
De pedicurepraktijk van Els den Braver vindt u Achter Het Rad 29, 1611 EX Bovenkarspel. Neem een kijkje op de website www. pedicure-elsdenbraver.nl of bel 0228-524675 om een afspraak te maken. Een afspraak maken kan ook door een e-mail te sturen naar elsdenbraver@quicknet.nl. De maandag (en avond) en de woensdag (en avond) blijft Els zelf in haar praktijk werkzaam.
Marije’s Schoonheids- en PedicureSalon vindt u aan de Platanenlaan 98, 1613 TR Grootebroek. Kijk op www.salonmarije.nl of stuur een e-mail aan salonmarije@outlook.com. Bellen kan naar 06-493 887 00. Daarnaast zal Marije vanaf juli 2021 enkele dagen in de week werken vanaf de locatie Achter het Rad. Voorlopig zal Marije daar zijn in de oneven weken op dinsdag van 9:00 uur – 17:00 uur en donderdag van 9:00 uur – 17:00 uur en 18:30 uur – 21:00 uur werken. De even weken donderdag van 9:00 uur – 17:00 uur & 18:30 uur – 21:00 uur en vrijdag van 9:00 uur – 17:00 uur.