Troost tv en toen de bal nog rolde, landelijke en regionale items

Niek Oud heeft en uniek stukje geschiedenis vast gelegd op een 45 minuten durende CD. Foto: Dick Fuldner.

Rubrieken, die juist in deze tijd van de corona crisis, die bekendheid hebben verkregen.
De Zouaven heeft zijn eigen troost tv en via de film/dvd van Niek Oud komt de vereniging daarbij, vanaf 1931, het jaar van de oprichting tot en met 2006, 75 jaar de Zouaven in beeld.
Een uniek stukje geschiedenis, wat hij op deze manier tot leven heeft gebracht.
Deze film/dvd werd destijds, als extra aanvulling, met unieke bewegende beelden uit de clubhistorie, toegevoegd aan het jubileumboek wat rond die viering werd uitgebracht.
De film.
Na een oproep via de media en heel veel telefoontjes om foto’s en eventueel filmmateriaal beschikbaar te stellen, kon het echte werk uiteindelijk beginnen.
Nadat het nieuwe materiaal en ook de beelden uit eigen archief was verzameld en ook op de jaren was ingedeeld, moest er een film van worden gemaakt.
Buiten de beelden, is door Niek de hele film van geluid, tekst en ondersteuning van voice-over voorzien.
De oudste opgenomen beelden komen uit 1969 van de kampioenswedstrijd tegen Oosthuizen, gespeeld in de afdeling Noord-Holland. Met dat kampioenschap werd weer een plaats in de 4e klas KNVB bereikt.
Ajax.
Buiten veel historische beelden komen ook de vieringen van het 40, 50, 60 en het 75-jarig jubileum, uitgebreid, in beeld.
Een van de hoogtepunten was daarbij de ontmoeting op 6 augustus 1991, tijdens de Grootebroeker kermis, de Zouaven 1 – Ajax 1 (met alle toppers en ook Frank de Boer). Ruim 5000 toeschouwers waren getuigen van die sfeervolle ontmoeting.
Eindresultaat film.
Niek heeft het in 2006 met veel plezier tot stand gebracht, daarbij heeft hij gebruik gemaakt van ruim 6 uur film en fotomateriaal, daaraan heeft hij ongeveer 240 uur gewerkt. Uiteindelijk werd het een film van 45 minuten.
De Zouaven troost tv is te vinden op de homepage van de clubsite: www.dezouaven.nl onder het kopje NIEUWS, met buiten deze film nog meer beeldmateriaal.
Geniet en beleef “alles” van 75 jaar de Zouaven, een omvangrijk stukje vakwerk uitgevoerd door Niek Oud.
Piet Reus