Topscores bij Cambrigde Engels examens

Vrolijk nieuws bij 38 leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek; allen hebben zij met mooie resultaten hun diploma voor Cambridge Engels behaald; een wereldwijd erkend diploma wat hen een mooie start geeft bij een eventuele Engelstalige vervolgstudie.

Trots op de leerlingen
Leerlingen die Fast Lane to Cambridge hebben gekozen, hebben van leerjaar 1 t/m 4 twee uur in de week extra Engels. In die uren leren zij spelenderwijs nog beter Engels lezen, schrijven, spreken en luisteren. Zij maken de officiële Cambridge Engels examens, wat hen een wereldwijd erkend diploma oplevert. Mimi Janssen is lerares Engels en nauw betrokken bij het programma van Fast Lane to Cambridge:. “Ik moest echt even een klein traantje wegpinken; zo trots ben ik op de leerlingen. Met het thuisonderwijs van de afgelopen maanden, moest er toch meer motivatie vanuit de leerlingen komen om goed te blijven oefenen. Als dat dan beloond wordt met zulke mooie resultaten, kan je alleen maar heel trots en blij zijn”.

Mooie start bij vervolgstudie
De diploma’s van Cambridge Engels zijn officieel erkende diploma’s en dat is heel nuttig, “Naast dat het gewoon prettig is als je de Engelse taal goed beheerst, is het voor veel leerlingen ook belangrijk voor hun vervolgstudie. Veel opleidingen zijn tegenwoordig in het Engels. Met het behalen van je Cambridge Engels diploma, weet je dan ook zeker dat dit geen enkel probleem is. Ook als een leerlingen een opleiding in het buitenland wil doen, is een Cambridge Engels diploma van grote waarde”, aldus Janssen.

Niveaus
Cambridge Engels biedt examens aan op verschillende niveaus. Van de groep havo, vwo leerlingen van het Martinuscollege hebben 34 van de 36 leerlingen hun Cambridge Advanced Exam nu behaald vier leerlingen moet het examen nog maken omdat zij ten tijde van het maken van dit examen vanwege quarantaine of corona het examen niet konden maken. De vier mavo en havo leerlingen die het First Certificate Exam gemaakt hebben, zijn allemaal geslaagd.