Tobias (15) traint voor stevige klim

Kanker is een ziekte die iedereen, direct of indirect, treft. Het is een genadeloze ziekte die vandaag de dag nog te veel mensen het leven kost. Tobias Spruit zit in Lelystad op school. Met school doen zij mee aan het project ‘Flevoland Fietst Tegen Kanker’ (FFTK). Door zelf de Alpe d’Huez te beklimmen en daarmee geld op te halen voor onderzoek tegen kanker, wordt machteloosheid omgezet in daadkracht.
Dit project geeft scholieren een kans een unieke prestatie te leveren, voor zichzelf maar ook voor anderen! Samen met vele klasgenoten bedwingt Tobias in mei 2022 de bekende Franse berg ‘de Alpe d’Huez’. De andere momenten zijn zij aanwezig om de overige deelnemers te steunen met allerlei vrijwilligerswerk en om ze een letterlijk ’zetje in de rug’ te geven.
Deelname verzekerd
Om deel te kunnen nemen aan het project is een soort van ‘startgeld’ nodig. Dit bedrag heeft Tobias zelf bij elkaar gekregen, door donaties van familie en vrienden en het doen van klussen. Nu is deelname dus verzekerd en begint het volgende onderdeel: sponsoren zoeken en trainen. “Daarvoor is het nodig dat zoveel mogelijk mensen weten wat ik ga doen!”
Aandacht en geld
Gedurende het hele schooljaar gaan scholieren aan de slag met acties om geld in te zamelen. Leerlingen worden aangesproken op hun creativiteit, ze moeten dus zelf acties bedenken om geld in te zamelen. Ook hun organisatorisch vermogen (logistiek, planning) en hun communicatieve competenties worden ontwikkeld tijdens het werven van sponsoren en bijvoorbeeld publiciteit zoeken door de pers te vragen om hun medewerking. Tobias heeft zelf de stap ondernomen zijn actie bij onze krant aan te melden. “Aandacht voor mijn actie, dat geeft veel publiciteit en zal hopelijk ook sponsoren opleveren. Iedereen die mij -met een groot of klein bedrag- wil sponsoren wil ik bij voorbaat alvast bedanken.”
Flink trainen
Tobias moet flink trainen, want een berg als de Alpe d’Huez beklimmen gaat niet vanzelf. Op school kan Tobias een leenfiets gebruiken. Thuis heeft hij inmiddels ook een racefiets om de nodige trainingskilometers te maken. Allard Kuin van Kuin Makelaardij Andijk reageerde snel op de oproep van Tobias in onze krant ‘De Andijker’, waarin hij aangaf op zoek te zijn naar een fiets (te leen).
Fiets cadeau
“Kuin Makelaardij steunt graag een goed doel en liefst met lokale betrokkenheid. Deze actie van Tobias heeft ons direct geraakt en zijn op zoek gegaan naar een geschikte racefiets. Geen gemakkelijke zoektocht, maar het is gelukt! Deze fiets is geschikt voor de beklimming van een flinke berg. Wij wensen Tobias namens het team van Kuin Makelaardij veel veilige kilometers en dat je het doel gaat bereiken! Wij hebben er vertrouwen in.”
Donaties of andere vragen
Wie Tobias wil steunen kan contact opnemen met zijn moeder Marije via e-mail marijespruitdirks@gmail.com. Wie een donatie wil doen kan naar de website https://crowdfundingvoorclubs.nl/fftk/ en kiest daar de school ‘De Rede’ en klikt vervolgens op de naam van Tobias Spruit. Lukt dat u niet? Neem dan even contact op via de e-mail en u ontvangt de rechtstreekse link.
Opgeven is geen optie
Tobias laat weten. “Mijn opa heeft al toegezegd mijn trainingsmaatje te worden! De eerste kilometers zijn al verreden op de nieuwe fiets. Ik heb er zin in.” School geeft aan dat het een zware klus is, maar dat de ervaring leert dat alle leerlingen het halen. “We doen het samen! Het project is voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring die ze voor de rest van hun leven met zich mee dragen.”
Wij van team de Streker wensen Tobias alvast een geweldige ervaring toe.