Thijs Vlam eerste bij zijn allereerste OCR Marathon

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

SPARRNEWOUDE-Afgelopen zondag 21Mei stond Thijs Vlam uit Hem aan de start van zijn allereerste marathon. Deze race ging over 43 km en 100 obstakels in en om het recreatie gebied Spaarnwoude.

Om 10 uur klonk het startschot en gingen ze allemaal van start,al vroeg in de wedstrijd kon Thijs samen met Steven de leiding al pakken en stuivertje wissellen op de rest. Tussen Thijs en Steven door  liepen ook de gewone lopers van de OCR series door die mee deden aan de 19 km dus het was soms even kijken waar de andere marathon lopers waren.

Samen met Jesper een groot deel van de race op een lekker stevig tempo door gelopen om zo de eerste ronde sterk door te komen. Na ongeveer 18/19 km kwamen de mannen aan bij de laatste obstakels van de eerste ronde, de lowrig het pegboard en de flying monkey. Hierbij alles in een keer kunnen halen en dus geen tijdstraffen en penaltys gelukkig. Ruim boven verwachting pakte Thijs na 20 km in 1:56:45 de leiding over de wedstrijd en kwam ik zelfs als 15e overall op alle gewone lopers de eerste ronde door.

Ronde 2 was iets meer op lopen aangesteld omdat de marathonlopers de laatste technische obstakels en de zware carry’s nu niet meer hoefde te doen.

Thijs Vlam liep de hele 2e ronde ook helemaal alleen en heeft de andere lopers ook helemaal niet meer gezien. Ook deze ronde zonder penaltys door gekomen en ook nog steeds op een sterk tempo door kunnen lopen.

Toen Thijs Vlam voor de 2e keer aankwam bij de fjorddrop (glijbaan) hoorde ik dat ik 8 minuen voorsprong had op de nummer 2, wat bleek nou dat die was uitgevallen door helaas een blessure, hierdoor had Thijs Vlam dus wat tijd om even wat in te houden.

Tot op ronde 3 nog geen problemen gehad in de race, Thijs Vlam vertelde mij wel dat hij vanaf vanaf km 14/15 al wat kramp dacht te krijgen maar dat kon hij er gelukkig uit lopen.

In ronde 3 liet Thijs Vlam toch wat steekjes vallen hier en daar, hij miste de 3e keer de hamer en viel van de balance beams af, ook bij de 3e keer apenhang gleden zijn benen van het touw en zeiden zijn handen je doet het zelf maar.

Na die penalty stonden er ook allemaal bekenden en andere mensen langs de lijn te juichen,omdat Thijs nog maar 500 meter van de finish was verwijderd. Toen was er nog 1 ostakel over, storm the castle(warmp) , na een momentje voor zichzelf en allemaal mensen die stonden te juichen en te klappen nam Thijs de aanloop en pakte hij ook deze in een keer en kon hij na 43km in 4uur 35 minuten en 13 seconden zich een weg banen naar de finish.

Tranen van geluk en vol verbazing pakte Thijs zijn 1ste plek in zijn allereerste OCR Marathon.

Lilian Peerdeman-van Westen