Tachtig dagen wethouder

Of ik een blog wilde schrijven over de eerste periode als wethouder? Natuurlijk wilde ik dat want ik deel dit graag met u. Daarom wil ik deze graag inleiden met deze volgende tekst.

“Beslissingen zijn niet meer dan een begin. Wanneer je er een neemt, duik je in feite in een machtige stroom, die je meevoert naar een plek waar je nog niet van gedroomd hebt op het moment van de beslissing”. (P. Coehlo)

Deze tekst is namelijk passend voor de periode waar ik mij nu in bevind. Precies tachtig dagen ben ik nu wethouder in onze mooie gemeente Drechterland. En ik moet u bekennen, het is een machtige stroom. Iedere dag verwonder ik mij over hoe hard de ambtelijke organisatie werkt en hoe zij mij kennis laten maken met de diverse portefeuilles die ik de aankomende vier jaar ga behartigen.

Dat bestuurder zijn geen makkelijke opgave is, besef ik mij terdege. Want hoe word ik nou de bestuurder waar de inwoners van Drechterland op kunnen bouwen? Iemand die ze kunnen vertrouwen, maar ook iemand die ze het gevoel geeft dat eenieder ertoe doet. Zomaar een aantal vragen waar ik iedere dag bij stil sta. Ik benader veel zaken op mijn gevoel omdat dat mijn interne kompas is waar ik op vertrouw. “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wil worden”, is één van mijn kernwaarden. En die kernwaarde is een onderdeel van een belangrijk item waar ik mij mee bezig ga houden, de aanspreek- en bereikbaarheid van de gemeente Drechterland. Wij willen een open bestuurscultuur waarin onder andere, de inwoner gevraagd en ongevraagd informatie kan krijgen. Dit zal een continu aandachtspunt zijn onder het motto: “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”

Samen met u wil ik de aankomende vier jaar bouwen aan een nog mooier Drechterland met als uitgangspunt dat uw belangen als inwoner voorop staan. Ik wil graag met u het gesprek aangaan en daar hoeft niet altijd een probleem aan ten grondslag te liggen. Een goed gesprek kan tot mooie inzichten leiden. En daar heeft eenieder wat aan.

Fione de Vos-Janssen
Wethouder Drechterland