Succesformule gemeenschapsveilingen op herhaling

In Wijdenes en Venhuizen zullen op respectievelijk 10 en 17 maart voor de 2e maal in successie de gemeenschapsveilingen plaatsvinden.

Afgelopen week zijn door Sjaak Schouten en Jan Vriend de aankondigingsborden weer geplaatst, zij hebben samen met medebestuursleden Hans Pronk, Jan Vreeker en de dames Veronique Ligthart-Vriend, Dinie Boonstra en Frida reus afgelopen maanden al veel werk verricht om deze Gemeenschapsveiling voor de verenigingen van de dorpsgemeenschappen Hem, Venhuizen, Oosterleek en Wijdenes ook dit jaar weer tot een succes te maken.

Op de 2 veilingavonden zullen de veilingmeesters Sjaak Laan, Johan Groot en Hans Bregman vanaf 19.30 uur vol aan de bak moeten om de bij elkaar ruim 900 koopjes aan de man te brengen. De aftrap op 10 maart is in de Wiekslag in Wijdenes. De week erop 17 maart zal de veilingavond in dorpshuis het centrum in Venhuizen plaatsvinden.

De opbrengsten zullen volgens verdeling die kopers op de veilingen maken door middel van het muntensysteem aan de deelnemende verenigingen worden verdeeld. Vorig jaar was dit totaal €66,858 waarbij de koper van ieder koopje per €50,= een munt kan toebedelen aan zijn of haar favoriet. Dit jaar zijn dit Zaalvoetbal vereniging Alpha Tours, Tienervereniging de Wip-in, Sport vereniging de Valken, Reddingstation Wijdenes, Voetbal vereniging WSW, Rederijkskamer De Klimop, Muziekvereniging Venhuizen, Oranje vereniging Venhuizen , SVH sport, Tennis vereniging de Drieban, Badmintonvereniging Venhuizen, dansgroep Wijdenes , Zwembad ’t Hemmerven, parochie st Lucas, Huttendorp Venhuizen en Scouting Sint Lidwina.

Tussen de taarten, runderrollades, pondjes paling, kazen en flessen wijn staan ook weer een flink aantal leuke en ludieke kavels die door de vrijwilligers van deelnemende verenigingen bijeen zijn gebracht. Zo word vanwege het grote succes van 2017 opnieuw de AEI trashpassing Rally door Westfriesland met klassieke auto’s weer aangeboden. Ook een solextour met aansluitende barbecue, rondleiding op begraafplaats Zorgvlied te Amsterdam , de Wipe pubquiz, Valken Barbecue en een dineravond met muzikaal tintje staan als een paar van de vele topkavels op het programma.

De verenigingen hebben afgelopen jaar hun giften goed besteed zo heeft zwembad het Hemmerven geïnvesteerd in een materialenopslag, het Reddingstation Wijdenes heeft de bijdrage van 2017 besteedt aan de opleiding & trainingskosten voor de nieuwe vrijwilligers/bemanningsleden op de Reddingsboten en de toneelvereniging de Klimop heeft nieuwe kabels aangelegd om de audiovisuele ondersteuning bij de voorstellingen te verbeteren.

Ook voor komend jaar zijn de wensen al weer gemaakt zo heeft WSW plannen om de bijdrage in zonnepanelen en de Oranjevereniging wil graag een deel van de speciale attractie bekostigen

Voldoende reden om 10 en of 17 maart op de planning te zetten en hierbij de verenigingen te ondersteunen voor meer informatie zie de website www.gemeenschapsveilingvenhuizen.nl en bekijk alvast de kavellijst of laatste nieuws via www.facebook.com/gemeenschapsveilingvenhuizen