STREKER OERBOS SURVIVALRUN 2018

Foto: TopPix Rik

De Streker Survival Vereniging in Stedebroec houdt sinds het jaar 2000 iedere twee jaar een survivalrun en de 10de editie staat gepland op zondag 14 oktober 2018.

De afstanden, die gelopen kunnen worden,  zijn weer 8, 13 en 18 kilometer.

Als vanouds wordt weer een gevarieerd parcours uitgezet vanaf het streekbos, via natuurgebied de Weelen, Bovenkarspel, Grootebroek, naar de finish op de  atletiekbaan van SAV in Grootebroek.

 

Het parcours wordt grotendeels over onverhard terrein afgelegd, waarbij onderweg maximaal 60 hindernissen moeten worden genomen. De hindernissen bestaan uit sloten, duikers, hopen grond, bomen en alles wat er verder tussen is geplaatst en gehangen zoals touwen, netten, balken. Er zullen weer een aantal takelhindernissen worden opgesteld. Ook kan men subben, handboogschieten, houthakken, boomstammen sjouwen, zandzakken sjouwen.

 

De run heeft intussen een flinke nationale bekendheid gekregen,  hetgeen blijkt uit het deelnemersveld welke is uitgegroeid tot het maximum van 1100 deelnemers. Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar voor recreatief en 12 jaar voor de wedstrijddeelnemers. Op dit moment hebben zich al een kleine 900 deelnemers zich ingeschreven voor de run, dagelijks komen hier nog deelnemers bij. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

 

De organisatie van deze tweejaarlijkse survivalrun bestaat uit een vast bestuur van zeven en een bouwploeg van zo’n twaalf man. Naast deze kern zijn er met name op de dag van de run nog zeker 250 vrijwilligers in touw bij de hindernissen, start en finish, inschrijving, als verkeersregelaar en noem maar op. Lijkt het je leuk om deze dag een hindernis te bemannen en de deelnemers te ondersteunen meld je dan ook zeker aan.

Zonder deze vrijwilligers en niet te vergeten de hulp van de diverse verenigingen , reddingsbrigades, rode kruis, enz. is de organisatie van dit sportspektakel onmogelijk.

 

Voor meer informatie bezoek onze website: http://ssv-oerbos.nl/

 

contactpersoon van SSV voor de vrijwilligers bij vragen en aanmelden is:

Caroline Kaagman. E-mail: Marcel.caroline@quicknet.nl