Stones op herhaling in Café de Paus

Het is anderhalf jaar geleden dat de Volendamse band Time Traveling with The Rolling Stones neerstreek in Lutjebroek. Tijd om de banden met deze band weer aan te halen.

Garm Kok, Theo Reus en fotograaf Wil Reus, gingen onlangs naar het pittoreske vissersdorp Volendam op bezoek. We waren uitgenodigd om een repetitie bij te wonen van Time Traveling with The Rolling Stones. Daar konden wij, als liefhebber van de Rolling Stones, geen nee tegen zeggen.

Ontstaan band
In 2016 kwamen Peter Schilder, Benito Bond en Werner Veerman op het idee om een band te formeren. Het idee was geboren en binnen tien minuten hadden ze alle muzikanten, zangers en zangeressen bij elkaar getrommeld. Allemaal Stones liefhebbers puur sang. Wekelijks wordt er geoefend in een speciaal gecreëerde ruimte bij Smit Elektrotechniek. De eigenaar van dit bedrijf zit zelf ook in de band.

The Tribute, Battle of the Bands
“Dit is voor ons de beste tribute band van de Rolling Stones,” aldus Theo. “Ik zou zeggen volgende keer meedoen aan de SBS6 show: The Tribute, Battle of the Bands. De Ziggo Dome lonkt, zou ik zeggen als beginnend gitarist.” Echter op de vraag of ze hier wel eens over nadenken zijn ze overduidelijk: “Wij hebben vijf zangers, daarnaast hebben we allemaal een baan en dat alles maakt het wel een beetje moeilijk. We richten onze hun pijlen liever op de optredens in Lutjebroek en elders in het land.”

Volendam en Lutjebroek In Volendam treedt de band op in Pop- en Cultuurhuis PX . Dit buurthuis is vernoemd naar Paus Pius de tiende. Hoe toevallig is het dat deze formatie in ons eigen café De Paus in Lutjebroek optreedt. Het is duidelijk dat deze twee dorpen iets gemeenschappelijks hebben. Lutjebroekers zijn eigenlijk uit hetzelfde hout gesneden als de Volendammers. Ze komen een lekker potje bier drinken en lekker teuten met elkaar. In het begin van de avond bewegen ze hun pink, maar gedurende de avond beginnen ze te swingen en dan gaat het dak eraf. Wat ze allemaal beamen is, dat er veel jonge gasten heel enthousiast zijn. “Het is toch niet de muziek waarmee ze zijn opgegroeid, mits ze het van huis uit hebben meegekregen. Dat maakt voor ons het optreden bijzonder. De veertien koppige band treedt graag op in Lutjebroek. We worden altijd gastvrij ontvangen door de uitbater. Alles is hier voortreffelijk voor elkaar.”

Andere projecten
Naast het Rolling Stones project hebben we een tijdje geleden Simon & Garfunkel, John Fogerty, Neil Young, Rod Stewart en Duran Duran gedaan.

Kaartverkoop&win
De Rolling Stones feesten zijn in Lutjebroek een begrip geworden. Al vele jaren wordt dit door enthousiaste Stonesfans, in samenspraak met café eigenaar John Kok, georganiseerd. De bezoekers komen niet alleen uit De Streek, maar ook ver buiten de Westfriese landsgrenzen.
Een kaartje kost € 13,50 en zijn verkrijgbaar bij Vivant in het Streekhof, Café de Paus of via overboeking naar NL47 RABO 0128049 782 t.n.v. T.T.M. Reus onder vermelding van je naam en adres. De bestelde kaarten worden thuis bezorgd. De kaarten aan de kassa kosten € 15,00. De zaal gaat 20.00 uur open. Onder de lezers verloten we 3 x 2 vrijkaarten, stuur voor 1 maart een mailtje naar ttm.reus@quicknet.nl.