Sterrenwacht Orion heeft Nederlandse primeur met ruimtebordspel

Foto: WEEFF

BRON:WEEFF

BOVENKARSPEL – Het was een gezellige drukte vanmiddag bij Sterrenwacht Orion te Boverkarspel. Het nieuwe ruimtespel LunaTix Star Trackers dat vanaf 2019 te verkrijgen is werd hier uitgetest door een groot aantal mensen die beroepsmatig en/of vrijwillig aan een sterrenwacht of aanverwante organisatie verbonden zijn.

In dit educatieve bordspel gaat om een ruimte race tussen de verschillende aardse continenten met als doel om uiteindelijk als eerste naar de maan te vliegen. Voor de testmiddag van dit indrukwekkende ruimtespel is niet per ongeluk als locatie Sterrenwacht Orion uitgekozen. De afbeeldingen van een aantal speelkaarten en de handleiding zijn namelijk gemaakt door Marian Pontier uit Enkhuizen die ook aan de Sterrenwacht Orion verbonden is. Marian Pontier kwam eerder in het nieuws door haar leerzame stripverhaal “Sterre het ruimteheksje”.

De makers en bedenkers van LunaTix Star Trackers waren zo onder de indruk van de mooie afbeeldingen in het stripverhaal dat Marian is gevraagd om ook de afbeeldingen voor dit spel voor haar rekening te nemen.
Dit leuke en leerzame ruimtespel is vanaf september alvast voor te bestellen door de echte ruimteliefhebbers. Kunt u echt zolang niet wachten dan kunt u alvast een demo bekijken op http://armandpien.be/page/lunatix. Ook kunt u zich hier opgeven als testspeler en daarmee een gratis versie van het basisspel winnen zodra deze uitkomt.

Uw Weeff reporter die ook als één van de eerste in de gelegenheid werd gesteld om dit nieuwe spel uit te testen is in ieder geval razend enthousiast en ziet grote mogelijkheden om via dit spel een boel kinderen op leerzame manier wat extra bij te brengen over de sterrenhemel om ons heen. Al neemt dit niet weg dat het wat lastig is om de werking van dit spel onder de knie te krijgen. Maar eenmaal de regels en spelwijze doorgekregen is er geen houden meer aan om door te gaan tot het bittere eind en door te spelen “till the moon and back”.