Stede Broec’se ondernemers ondersteunen tijdens de decembermaand

De economische gevolgen van de corona gaan voelbaar worden in Stede Broec en omgeving. Daarom moet de gemeente Stede Broec de lokale ondernemers meer de ruimte geven, zodat ondernemers het hoofd boven water kunnen houden. De decembermaand is dichtbij en dit is voor ondernemers een belangrijke maand. We zitten nu met zijn allen in een gedeeltelijke lockdown om zoveel mogelijk sociaal verkeer te beperken en het virus in te dammen. Tegen de tijd dat er hopelijk verbetering te signaleren is in het aantal besmettingen en maatregelen weer versoepeld kunnen worden, staat de kerst al voor de deur.

VVD’ers Martien Krijger en Joey Leeuwinga (VVD) stellen vragen aan het college en doen een aantal suggesties. Een van de voorstellen is om de ondernemers meer uitstallingsmogelijkheden en eventuele winkelruimte te bieden. “De 1,5-meter maatregel staat voorop, maar de ruimte van winkeliers is beperkt, dus laten we die buiten creëren”, stelt Leeuwinga. Door het extra faciliteren van de winkeliers in december moeten lokale ondernemers geholpen worden en meer ruimte voor hun winkel krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door extra kraampjes in de buitenlucht, een extra (mini-)wintermarkt of andere creatieve plannen. Dit moet eraan bijdragen dat Stede Broec’ers op een veilige manier hun feestboodschappen kunnen doen bij de lokale ondernemer. Ook zou de gemeente een extra campagne uit moeten rollen om deze initiatieven meer bekendheid te geven onder de inwoners van Stede Broec.

“De decembermaand staat voor de deur, tijd om actie te ondernemen, zodat inwoners op een veilige manier hun feestboodschappen kunnen doen bij de lokale ondernemer. Dit is een ongelooflijk belangrijke maand voor ondernemers”, aldus VVD’er Joey Leeuwinga.