Stamtafel Wapen van Grootebroek weer bijna thuis.

Met de sloop in 2003 kwam er een einde aan Het Wapen van Grootebroek’. Het café maakte plaats voor een appartementencomplex. Voor Grootebroek was dat ontzettend jammer, want daarmee verdween een horecabedrijf met een heel rijke geschiedenis.

De gehele inboedel kwam in de verkoop. De stamtafel, het centrale middelpunt in een café, ook. Dit was de plek waar alle nieuwtjes werden uitgewisseld. Sjaak Ruitenberg dacht gelijk: “Die is voor mij!”

Centrale plek

De tafel werd door Van Diepen in volle glorie hersteld en vond een plek in het nieuwe huis van Sjaak en Truus Ruitenberg. De jaren gingen voorbij en ook aan de Wijzend kreeg de tafel een centrale plek midden in de kamer. Echter Sjaak werd ziek en kwam vorig jaar te overlijden. Nu ruim een jaar later is het huis verkocht en vertrekt Truus naar Lutjebroek. Daar gaat ze kleiner wonen en heeft dus niets aan deze grote tafel.

Nostalgie

Voor zo’n grote tafel is geen plek, waar ga je er dan mee naar toe? Dat wordt ‘De Stek’.
Inmiddels staat de tafel daar te pronken, centraal in het café op slechts 50 meter van de plek waar hij ooit heeft gestaan. De reacties van iedereen zijn heel positief. Voor menigeen staat hier toch een stukje nostalgie. “Ik weet zeker dat Sjaak van boven goedkeurend knikt. De tafel is weer bijna thuis.”