Sportcafé Sluis voelt voor iedereen als thuis

Sportcafé Sluis voelt voor iedereen als thuis
Ed en Liënne Noordeloos zijn sinds enige tijd de nieuwe uitbaters van sportcafé de Sluis in Hoogkarspel. Het echtpaar heeft de handen flink uit de mouwen gestoken om de ruimte naar eigen inzicht te verbouwen en opnieuw aan te kleden. “We zijn hier heel regelmatig, dus het moet wel een beetje voelen als thuis. Niet alleen voor ons, maar ook voor de bezoekers,“ vertelt Ed.
Vele gegadigden
“Liënne en ik hadden al een tijdje het idee om iets heel anders te gaan doen in plaats van of naast onze banen. Ook het overnemen van dit sportcafé was één van de dingen die voorbij kwam, dat zagen we wel zitten. Met ons waren er nog wel dertig andere gegadigden. We waren dan ook dolblij dat eind mei 2017 de knoop werd doorgehakt. Ons contract ging in per 1 juli.”
Investeren
Sommige dingen kun je niet veranderen. Andere dingen wil je niets aan doen omdat het zo al prima is. Maar er waren ook behoorlijk wat zaken die wel om actie vroegen. “Zo is de keuken volledig vernieuwd, de bar ingekort, waardoor een grotere ruimte is ontstaan voor de gasten. Er is een garderobe gekomen. Verder is er een zithoek gecreëerd, waar men wat lager zit in heerlijke kussens, echt een fijne plek voor een kopje koffie.”
Sport en zaalhuur
Sportcafé de Sluis is onderdeel van sporthal de Sluis. Lopende het sportseizoen zijn hier heel veel verengingen actief. Ook door scholen wordt de sporthal intensief gebruikt. “Ook met een groep vrienden of voor een familiefeest kan zaalhuur ook geregeld worden. Zo kun je komen bumpervoetballen of boogschieten, eigenlijk is er heel veel mogelijk. Mensen kunnen me er gewoon naar vragen, dan kijken we naar de mogelijkheden,” aldus Ed.
PUBquiz 3 maart 2018
Er wordt van alles georganiseerd. Zo staat er voor 3 maart een PUBquiz gepland. Er zijn al 16 teams aangemeld, maar wie nog mee wil doen kan zich opgeven. Maak een team met drie personen en doe gezellig mee. Meer info aan de bar!
Ruime openingstijden
Dagelijks zijn Ed en Liënne open van 18:30 uur tot 00:00 uur. De weekenden mag het doorgaan tot 02:00 uur. “Overdag zijn we ook vaak aanwezig, want er moet veel geregeld worden, er komt erg veel bij kijken. We hebben nog geen seconde spijt gehad. De drukte is leuke en gezellige drukte. Maar af en toe even zitten in ons hoekje met een kopje koffie hoort er wel bij.”
Plannen voor toekomst
“We zitten nog vol plannen. Van films en wedstrijden kijken op groot scherm, kaartavonden organiseren en familiefeesten. Maar ook een biljart hoort tot de mogelijkheden. Helaas kan niet alles tegelijkertijd, maar het houdt ons mooi bezig,” aldus Ed en Liënne Noordeloos. Sportcafé en sporthal De Sluis vindt u aan Sluisweg 2 1616RT Hoogkarspel telefoonnummer: 06-12216769