Spieken in het Pietenhuis

’s Nachts, als iedereen slaapt, komt de Drommedaris tot leven als het Pieten Pakhuis. Dat is te zien in de hele korte Sinterklaasfilm ‘Spieken in het Pieten Pakhuis’. Het filmpje wordt door de Drom aangeboden aan alle basisscholen en kinderopvangcentra in Enkhuizen. Zo kunnen alle kinderen mee op dit nachtelijke Sinterklaasavontuur in hun eigen stad.

Ook in deze bijzondere tijd wil de Drom cultuur blijven brengen bij de inwoners van Enkhuizen. Nu dat even niet live in het theater kan, doen we dat gewoon op een andere manier. Sfeervol, van hoogstaande kwaliteit maar tegelijkertijd laagdrempelig én voor iedereen, zoals bij de Drom past.
Want de Drom is er voor iedereen. Jong en oud geniet van alles wat er in de eeuwenoude toren (normaal gesproken) allemaal kan. Theater, cabaret, muziek, film, dans, trouwen, vergaderen, feestjes vieren: je kan het zo gek niet bedenken. Of toch wel? Want de Drom heeft dit jaar wel hele bijzondere bezoekers….
__________________________________________________________________________________
SPIEKEN IN HET PIETEN PAKHUIS (duur 3 min)

Het is zover: Sinterklaas is weer in Enkhuizen. Zijn slaap- en werkkamer zijn in de Westertoren.
En ’s nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, dan komt de Drommedaris tot leven. Want daar is het Pieten Pakhuis…

Sinterklaas komt even spieken in de Drom om te zien hoe het met de voorbereidingen gaat. Zijn de Pieten straks wel klaar voor Pakjesavond?

Achtergrondinformatie
De Drom doet alleen ’s nachts, als alle kleine en grote mensen slapen, dienst als Pieten Pakhuis. Er kan dus door de kinderen geen bezoek worden gebracht aan het Pieten Pakhuis. Wel wappert de Sinterklaasvlag tot en met 5 december fier op het dak van de Drom.