Spelend leren bij Peuterschool De Padrakkertjes

De peuters van de Padrakkertjes hebben een gezellig lokaal vol uitdagingen en een leuke buitenruimte waar zij terecht kunnen. De peuters hebben een eigen ingang, maar zitten toch al in het schoolgebouw van basisschool ’t Padland. “Samenwerken aan de doorgaande leerlijn van kinderen, door alles onder één dak te huisvesten heeft vele voordelen, vooral voor de kinderen!”
Peuterscholen hebben een belangrijke rol bij de ontwikkeling van peuters. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Terwijl peuters spelen en ontdekken, leren ze vaardigheden ter voorbereiding op de basisschool. Om die reden zijn de meeste peuterscholen van Kappio gevestigd in scholen en is er een goede samenwerking met het onderwijs.
Zoveel te doen
Voor peuters is alles leuk, alles nieuw, alles interessant. Daar spelen de pedagogisch medewerkers op in. Ze leren kleuren, ze leren op hun beurt wachten en leren nieuwe woorden. “Dat klinkt misschien als hard werken, maar het gaat allemaal heel natuurlijk. Zo hebben we op deze locatie een aantal vaste vrijwilligers die extra handjes bieden op de groep. Zij lezen bijvoorbeeld een prentenboek voor aan een klein groepje. Daar kunnen kinderen ontzettend van genieten, maar ondertussen oefenen zij ook hun woordenschat en breiden die uit.”
Spelend leren
Kinderen leren veel op de peuterscholen van Kappio, maar dan wel spelenderwijs! “Het zijn net kleine sponsjes,” grapt pedagogisch medewerker Cindy. “Ze zien alles, horen alles en doen alles na!” Door de peuterschool binnen de muren van de basisschool te plaatsen, raken de jonge kinderen snel vertrouwd met het onderwijs, zo zijn zij beter voorbereid op de volgende stap. Voor Kappio is dit een hele bewuste keuze.
Spelen staat centraal
De peuterscholen van Kappio bieden een rijke speel- en leeromgeving door een diversiteit aan speelhoeken. Samen spelen is leuk en leerzaam. Samen spelen met andere kinderen, individueel of samen met de pedagogisch medewerkers. Het spelmateriaal is gericht op het stimuleren en ondersteunen van de ontwikkeling van de peuter. Op de locaties van Kappio wordt gewerkt met een voorschools educatief (VVE) programma en alle kinderen nemen hieraan deel. Werken met een VVE-programma vraagt een actieve rol van de medewerkers. Zij worden daarom twee maal per jaar bijgeschoold om met een VVE-programma te kunnen en mogen werken.
Nieuwsgierig geworden?
Meer informatie en voor aanmelding van uw peuter op deze locatie van Kappio vindt u op www.kappio.nl . De peuterschool is open op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend. Een rondleiding is op afspraak mogelijk als u uw kindje wilt aanmelden. U kunt ons bereiken via e-mail info@kappio.nl of u kunt bellen met het servicebureau op nummer 0223-534 797. Meer vragen over bijvoorbeeld uw persoonlijke (financiële)situatie en kosten? Ook dan kunt u ons mailen of bellen