Speciaal ‘Stedebroecer bier’ gebrouwen volgens recept van 1612

Bierbrouwer Jan van der Lee heeft voor de Historische Vereniging Oud Stede Broec een bier gebrouwen, dat geheel is samengesteld volgens een historisch recept van een brouwerij, die vroeger gevestigd was in Broekerhaven.

Deze blijkt volgens een akte van 1612 gevestigd te zijn geweest “bij de Tochte brug’. Waarschijnlijk stond deze brouwerij tegenover de molen, noordelijk naast de brug, waar nu de Burgemeester van Bredastraat is.

Met Stedebroecer hop
Het bier is een eerbetoon aan de bierbrouwerij van Claes Thijsz die in de 17de eeuw gedurende vele jaren actief was in Broekerhaven. Voor het brouwen is de samenwerking gezocht met bierbrouwerij “De Natte Cel” uit Bovenkarspel. Deze heeft een smaakvol, licht biertje gecreĆ«erd dat is gebotteld in 75 cl flessen met een etiket dat is vormgegeven door Beau Pinelo uit Grootebroek. Bij de samenstelling is hop gebruikt, dat is geteeld in Stede Broec door de brouwer zelf. Het bier is te koop tijdens onze open dagen en activiteiten.

Meer hierover leest u in de streker die woensdag 17 juni 20202 op de mat valt. Ook digitaal kunt u de streker lezen. Kijk op www.streker.nl en klik op issuu.