SOT-FEST is klaar voor de tweede editie

Band Sitting On Thorns organiseert in samenwerking met JC Inventas live-festival

Na enthousiaste reacties van vorige jaar zal 14 maart de tweede editie van SOT-Fest plaatsvinden. Sot-Fest is een muziekfestival bedacht door Silvian Groot van de band Sitting On Thorns. Voor dit festival zocht hij de samenwerking op met jongerencentrum Inventas in Grootebroek.

Een mooi groot podium
“Het evenement is speciaal bedacht om artiesten een toffe plek te kunnen geven waar zij hun muziek kunnen laten horen” vertelt Frank Ruiter, bassist bij de band. “We proberen onze zaal optimaal te benutten” licht Frank Musman, tienerwerker bij Inventas toe. “Vroeger functioneerde het pand aan de Raadhuislaan 16 als poppodium, dus we beschikken over een zeer uitgebreide geluidsinstallatie, een groot podium en een perfecte akoestiek. Ik vind het dan ook super wanneer er een band bij ons aanklopt om het jongerencentrum zo optimaal mogelijk te gebruiken” vertelt Musman. “We werken hier graag aan mee en trekken dan ook alles uit de kast”.

Line-up
De line-up belooft een afwisselende te worden. Op twee podiums wordt om-en-om gespeeld. “We hebben een klein podium waarop singer-songwriters zoals Sylvia Aimee en Daan Appelman staan. We sluiten hier af met de band Ramified. Op het grote podium staan de bands als No Offense en Mr Stone and the Black Dogs. Als semi-headliner zal de skate-punkband Stage Banter het grote podium beklimmen en Sitting On Thorns zal met hun hardrock de avond afsluiten.” In principe voor ieder wat wils dus. “Het zijn voor het grootste deel artiesten met eigen werk, wat een belangrijke voorwaarde voor ons festival is”, vertelt Groot.

De zaal opent om 17:30, waarna de avond afgetrapt wordt door No Offense om 18:00. Tickets kosten €10,- in de voorverkoop en €12,50 aan de deur en zijn verkrijgbaar via www.jcinventas.nl. Leeftijd: 14+ (id-verplicht).