Snel herstel met juiste techniek bij Fysio Degeling

Danny Degeling kan sporters én niet-sporters met de juiste behandeling snel weer op de been helpen. Tekst en foto: OdB.

Fysiotherapeut Danny Degeling heeft zijn eigen en aparte praktijkruimte binnen het gebouw van Sportschool Jumping Feet aan de Industrieweg 13C in Grootebroek. Iedereen met klachten aan het bewegingsgestel is welkom, zonder lange wachttijd. Danny: “Ik ben er niet alleen voor de sporters binnen de sportschool, maar juist ook voor mensen van buitenaf.
Met een goede en gratis parkeergelegenheid is Fysiotherapie Degeling prima toegankelijk. De praktijk is op werkdagen geopend, inclusief de maandag- en/of donderdagavond.
Snel weer op de been
Snel en goed herstel staat voorop. Met fysiotherapie, massages, taping brengt Danny Degeling mensen snel weer op de been. “In de praktijk maak ik gebruik van een unieke therapie uit Nieuw-Zeeland. Fysiotherapie kan uw herstel bevorderen bijvoorbeeld bij revalidatie na een operatie, een (sport)blessure en/of beperkingen door een chronische ziekte.
Unieke manuele therapie uit Nieuw-Zeeland
De therapie die Danny gebruikt bevat 150 verschillende technieken en is toe te passen bij de meeste klachten in het hele lichaam. Het is geschikt voor alle gewrichten, de hele wervelkolom en heeft een positief effect op de spieren. Tevens is het toepasbaar bij mensen die kraken eng vinden. Knie-, heup- en schouder artrose, hoofdpijn, enkelverzwikking, lage rug- en nekklachten of groeipijnen zijn maar enkele voorbeelden die met deze therapie positief aangepakt kunnen worden. “Veel klachten in het lichaam ontstaan, door een scheefstand in een gewricht. Met de techniek uit Nieuw-Zeeland wordt dit –meestal pijnloos- gecorrigeerd. Deze correctie gaat vaak gepaard met een spectaculaire vermindering van de beperking en pijn.
Revalidatie-abonnement
Mocht het voor de behandeling nodig zijn, dan maakt Danny gebruik van de apparatuur en de mogelijkheden van de sportschool. Mocht iemand tijdens de revalidatie ook zelf willen trainen in de sportschool, kan een revalidatie-abonnement afgesloten worden, dat na de revalidatie -indien gewenst- weer opgezegd kan worden.
Tapen
Ook voor taping kunt u bij Danny terecht. “De taping geeft buiten de behandeling om een goede ontspanning van de spieren en kan voor tal van klachten worden ingezet. Het corrigeert een foute stand van een gewricht, vermindert (spier)pijn en hoge (spier)spanning en verbetert de bewegingsuitslag.”
Deskundigheid
Meerdere sporters beamen: “Het is fijn dat er een fysiotherapeut binnen de sportschool aanwezig is. Danny wordt, als hij even tijd heeft tussen behandelingen door, aangesproken door mensen met korte vragen of kleine blessures. De samenwerking binnen Jumping Feet is prettig voor alle partijen. Soms weet de personal trainer van de sportschool de juiste oefeningen, soms weet de fysio dit. Door elkaar aan te vullen waar nodig en korte lijnen te hebben bij vragen verloopt het samen delen van één gebouw heel natuurlijk. Danny: “We doen allebei ons eigen ding, maar kennen ook elkaars kwaliteiten.”
Vergoeding en info
Fysiotherapie Degeling is zonder verwijsbrief van de huisarts toegankelijk. Fysiotherapie wordt alleen vergoed door de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. De basisverzekering vergoed fysiotherapie tot 18 jaar en bij een aantal chronische aandoeningen. Controleer dus zelf bij uw zorgverzekeraar voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. Meer informatie vindt u op: www.fysiodegeling.nl Of neem contact op via mail/telefoon: fysiodegeling@ziggo.nl of op 06-30 24 56 01.