Skeeler training nu al groot succes

Het eerste seizoen van Jeugd Skeeler Training op Sportcircuit Hoogkarspel is nu al een succes. Vanuit de IJsclub Hoogkarspel is begin dit jaar in samenwerking met vereniging Solid Aqua gestart met jeugd skeeleren. In eerste instantie met maximaal 30 kinderen in een leeftijdscategorie van 7 tot en met 13 jaar. Het aanbod werd erg goed ontvangen.

Het maximum inschrijvingen was vrij snel gehaald. Binnen korte tijd was er een mooie groep kinderen om te starten met skeeleren op het nieuwe Sportcircuit Hoogkarspel. Elke donderdagavond tussen 18:15 en 19:15 wordt er met heel veel plezier in drie verschillende niveaus getraind op de geasfalteerde baan. Van beginner tot de iets oudere gevorderde snelle skeeleraars. Echt heel mooi om te zien, hoe zoiets ontstaat uit het niets.

Nog meer plezier
Coördinator commissie Sportcircuit Omar Sasbrink hoopt volgend jaar met de trainers van beide clubs stappen te kunnen maken om twee aparte uren te kunnen vullen met skeeler plezier. “Met zo veel kinderen op de baan is toch al snel wat krap. De gevorderde jeugd heeft snelheid en ruimte voor veiligheid nodig.” Vanuit de IJsclub Hoogkarspel/Sportcircuit willen ze dit graag faciliteren.

Meld je aan
Doel is om volgend seizoen een aparte groep op een eigen uur te laten trainen. Met een eigen trainer, direct na de standaard skeeler training voor jeugd tot 13 jaar kan deze groep gevorderden dan door. “We willen graag dat jongeren die interesse hebben om mee te trainen met in een gevorderde trainingsgroep zich nu al melden middels een mailtje naar skeeleren@sportcircuithoogkarspel.nl of het contact formulier op de website www.sportcircuithoogkarspel.nl.
Vrijwilligers gezocht
Bij alle jeugdgroepen staat plezier voorop. Beter worden gaat bijna vanzelf. De commissie wil de activiteiten verder uitbouwen. Hoe meer kinderen aan het skeeleren (of andere sporten) hoe beter. Hiervoor zijn (nog) meer vrijwilligers nodig, die willen helpen met de (ondersteuning) skeeler training. Iedereen die wil meehelpen met de verdere ontwikkelen op Sportcircuit Hoogkarspel vragen we om zich aan te melden.

Nieuwe bezem veegt schoon
Mooie bijkomstigheid voor de volwassen skeeleraars: de baan wordt voor elke jeugd skeeler training na-gelopen en gebezemd met een splinternieuwe elektrische bezemmachine. Doe er je voordeel mee. Vanaf half augustus is het sportcircuit weer verlicht tot 21.30 uur op de maan-, woens- en vrijdagavond. “We hopen dat veel mensen uit Hoogkarspel en omstreken samen komen sporten op het Sportcircuit.”