Singer-songwriter Sylvia Aimee neemt je mee op persoonlijke zoektocht met nieuwe single Identity

Op vrijdag 21 mei brengt Sylvia Aimee – een singer-songwriter opgegroeid in Midwoud – haar nieuwe single Identity uit op alle streamingdiensten. Het is de eerste single van de gelijknamige EP waarop Sylvia je meeneemt op een persoonlijke zoektocht. Met kwetsbare, introspectieve songteksten zet ze de luisteraar aan het denken over grote levensvragen als “Wie ben ik nu echt?”.
Muziek als reddingsboei tijdens corona

Na het uitbrengen van haar eerste EP Superhero, waarmee ze een plekje op de officiële Spotify-playlist New Music Nashville bemachtigde, vielen haar promotieplannen in duigen door het coronavirus. Ze zocht, zoals altijd in moeilijke periodes, steun in muziek en schreef een reeks ontwapenende nummers over verschillende aspecten van haar identiteit. De persoonlijke, maar toch universele thema’s nodigen uit tot zelfreflectie.

“Door de coronacrisis veranderde onze hele wereld en manier van leven plotseling. Veel mensen verloren hun houvast. Dan kom je jezelf tegen en ga je nadenken over hoe je je leven hebt ingericht”, aldus Sylvia.

Elke vier weken een nieuwe release

Op 21 mei opent ze dit nieuwe hoofdstuk met de eerste single Identity, waarna elke 4 weken een release volgt. Hierbij laat ze elke keer een nieuw stukje van zichzelf als persoon en artiest zien. Verschillende emoties en sounds komen voorbij, maar de essentie blijft Country Pop met een boodschap. De nummers samen vormen een indrukwekkende en samenhangende EP.
“Who would I be without the music in me?”

De single Identity gaat over Sylvia’s grootste houvast ‘muziek’ en de innerlijke worsteling die daar bij komt kijken. “It’s a blessing and a curse at the same time”, zingt ze. “Ik schreef het nummer toen ik net was begonnen met mijn eerste echte baan. Het kostte me veel energie en had geen fut of tijd meer over voor muziek. Daardoor voelde ik me slecht over mezelf. Muziek is niet alleen een droom, het is een identiteit. Muziek is mijn manier om mezelf uit te drukken, ergens voor te staan en trots op mezelf te kunnen zijn. Zonder dat voel ik me verloren. Toen corona uitbrak, kreeg het nummer een nog diepere laag; heel veel mensen konden ineens hun ding niet meer doen.”
Over Sylvia Aimee

Sylvia Aimee is een Nederlandse country-pop artiest, geïnspireerd door artiesten als Taylor Swift en Ilse DeLange. Ze trad al op bij De Wereld Draait Door en 3FM en deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, waarin Giel Beelen vertelde haar nummer niet uit zijn hoofd te kunnen krijgen en Sanne Hans (Miss Montreal) haar “ontwapenend” noemde. En dat vat Sylvia’s muziek goed samen: catchy melodieën met kwetsbare songteksten.

In oktober 2019 bracht ze haar debuut-EP Superhero uit. De in Nashville opgenomen single Cry With Me werd al meer dan 175.000 keer gestreamd op Spotify. Na het overwinnen van een eetstoornis en depressie, zet Sylvia zich regelmatig in voor het creëren van meer bewustzijn en begrip rondom mentale problemen.

Links: Website, Instagram, Spotify, Apple Music, Facebook, YouTube
Persfoto’s: https://drive.google.com/drive/folders/1O8Al7DNh8b3m-Vz78yGCth2U2-rIqCSk?usp=sharing

E: sylvia@sylviaaimee.com
T: +31 6 49 70 45 96
W: www.sylviaaimee.com