Simon Nan zoekt altijd de vakanties uit

In de herfst vorig jaar wisten Leni en Simon al welke vakantie zij voor dit jaar zouden oppakken. Voor Simon is dat ook het tijdstip om aan het werk te gaan. Wat is dan de beste periode van het jaar voor het bezoeken van bepaalde landen?

Daarbij denkt hij aan temperaturen, feestdagen enzovoorts. Meer informatie opzoeken betreffende het land en daarbij ook de toeristische trekkers is een logisch vervolg. Deze informatie zoekt hij via reisbureaus en websites, ook dat vindt hij heel belangrijk. Daarnaast kijkt hij ook naar gegevens van reizigers welke daar reeds zijn geweest o.a. van de backpackers. “Want die reizen veel met openbaar vervoer en dat is handig om te weten!”

Van A naar B
Dit jaar werd het voor hen Seoul Zuid-Korea en Kyushu Japan en daar waren zij al eens eerder geweest. Met voldoende gegevens, kon hij een route voor henzelf uitstippelen. De tijd nemen om vliegtuigmaatschappijen na te lopen en prijsvergelijking te doen. Hotels vastleggen en dit dan ook nabij openbaar vervoer. “Bij een grote stad bijvoorbeeld als Tokio, druk in kleur op A3-formaat de metrolijnen af en noteer daarop de toeristische plekken die je wil bezoeken. Op deze manier kan je op economische wijze je bezoek goed inrichten. Voor reizen van A naar B in een gebied kan je o.a. de app: Rome2rio gebruiken. Het kan ook via reisverslagen of gewoon weer te vinden via het internet.” Simon vervolgt: “Zoeken duurt wat, maar met het zoeken ben je al met vakantie.”

Het reisschema
De reis gaat naar Seoul Zuid-Korea, naar Fukuoka Japan, alwaar een bezoek aan Imari een keramiek dorp, per bus of treinreis. Van Arita naar Nagasaki (museum daar herinnert aan de 2e wereldoorlog), door naar Kumamota (kasteel), met de trein en Shinkansen. Verder staan op het programma Kumamota en dan naar naar Kagoshima, het eiland Yakushima Miynoura (per boot) om het regenwoud te zien. Terug naar Kagoshima, Kurume,en naar Fukuoka en pas daarna weer op huis aan. Leni en Simon zijn flinke tijd onderweg. Bij terugkeer kunnen zij vast en zeker terugkijken op weer een bijzondere en mooie vakantie die aan hun lijst van reizen is toegevoegd.

Verzameling rozenkransen

In de woonkamer hangt aan de muur een opvallende verzameling van rozenkransen, dit in een hele variatie en verscheidenheid. Ook een diversiteit van grootte en kleuren. Het zullen er een honderdtal zijn en Leni heeft die allemaal bij elkaar gekregen bij de vele bezoeken aan kerken en kathedralen “all over the world”. Zeker de moeite waard om ze een keer te bekijken.

Het gewone leven
Uiteraard komen Leni en Simon na de trip weer in het normale ritme van alle dag. Voor de Grootebroekers is Simon ook wel bekend als de zoon van Cor Nan van de fietsenzaak. Zij wonen nu alweer een 46 jaren in Enkhuizen, nadat zij in de beginjaren, eerst in Lutjebroek en ook nog enkele jaren in Grootebroek hebben gewoond. Simon was heel veel jaren was hij een intensieve hardloper en dat heeft hij altijd met veel plezier gedaan. Hij tennist regelmatig en daarnaast is hij drie keer in de week aan het bridgen, hij is zeker geen stilzitter.
En wie weet gaan zij in oktober of november weer nadenken welke bijzondere reis zij in 2024 gaan ondernemen. Met elkaar hebben zij daar enorm veel plezier in.