Sfeervolle Winterfair Café de Paus

Alles voor een sfeervolle winterperiode, feestelijke Sinterklaasperiode en tevens de leukste Kerstcadeautjes vindt u hier. Tekst en foto OdB

“Het is inmiddels een heuse traditie te noemen. Al meer dan tien jaar organiseren we een supergezellige Winterfair,” begint Joyce Hof-Wagemaker enthousiast haar verhaal. “De Paus wordt momenteel groots verbouwd en dus maken we gebruik van de ingang aan de achterzijde, onder de veranda. We zien u graag zondagmiddag 21 november van 12.00 uur tot 17.00 uur.”
“Meer dan dertig enthousiaste deelnemers zullen in het café van Lutjebroek hun waren uitstallen. U vindt hier tijdens de Winterfair 2021 van alles voor de feestdagen. Diversiteit is wellicht de beste beschrijving om het samen te vatten. Warm en droog kunt u in de zalen van de Paus genieten van de gezelligheid en de winterse sfeer, rondkijken en ideeën opdoen voor decoraties en hapjes. Natuurlijk kunt u producten en cadeauartikelen meteen aanschaffen. Onder het genot van een lekkere kop koffie of een borrel kunt u ook even bijpraten. Drankjes zijn verkrijgbaar op het binnen-terras.”
Van alle markten thuis
“Op de Winterfair treft u diverse lekkernijen aan van o.a. stroopwafels en chocolade tot banket waaronder de befaamde Lutjekoekjes. Verder is er volop kleding te verkrijgen zowel voor baby’s/kinderen (RaRa) als volwassenen (Ba-Sta en Living and Giving). Er is keus voldoende als u op zoek bent naar home-decoraties, leuke tekstbordjes, kussens en schorten. Maar ook voor sieraden en haarspeldjes, Ha-Ra Senisweet verzwaringsdekens, Scentsy geuren, Powertex beelden en schilderijen kunt u hier terecht.”
Oud en vertrouwd
“Ook dit jaar verwelkomen wij weer zowel vertrouwde als nieuwe deelnemers op de Winterfair. Uiteraard gaan we hier niet alles verklappen, maar ik kan wel een ‘tipje van de sluier’ oplichten, ” vertelt Joyce. “Zelf zal ik deze dag als goudsmid de mogelijkheid bieden om sieraden te polijsten en te controleren op slijtage en verlies van stenen, iets wat vaak vergeten wordt. Vertrouwde gezichten zijn bijvoorbeeld ook Cees en Wilma van ’t Bakkershuys en de Hortensia. Ook Mark Waterman namens EHBO Stede Broec is een vast gegeven bij evenementen “Je hoopt dat het niet nodig is, maar een ongeluk zit in een klein hoekje! Ook kunnen wij u informeren over bijvoorbeeld het volgen van een EHBO cursus of onze dienstverlening.”
Steeds wat nieuws
Salon Donnessa -van Tanja Duijn- is aanwezig en geeft ter plekke stoelmassages. In haar salon geeft ze ook andere massages en schoonheidsbehandelingen waarover ze u graag informeert. Cosmetica van Jafra vindt u hier ook. Tanja: “Cadeaubonnen als verrassing in de jutezak of onder de boom worden vaak erg gewaardeerd.” Arno’s Stroopwafels is een naam die u wellicht al eens eerder heeft gehoord. Hij is o.a. bekend van Hart in Actie. “Sinds de verhuizing ben ik een Lutjebroeker en dus ben ik er graag bij tijdens deze Winterfair in mijn dorp.”
Nog meer lekkers
Ook het nieuwe bedrijf van Ilse Haakman presenteert zich hier. “Ons doel is mensen samen te brengen. We bezorgen een unieke Westfriese ontbijtbeleving bij u thuis. Een box vol verse lokale producten. Met Rise & Shine start uw ochtend meteen goed!” aldus de goedlachse Ilse. Ze vertelt u graag alles over de mogelijkheden voor particulier en bedrijf. Paul Wagemaker heeft sinds kort zijn baan als chef-kok opgezegd om nu fulltime met zijn passie chocolade bezig te kunnen zijn. “Chocolate Planet biedt een uitgebreid assortiment van ambachtelijke, Belgische kwaliteitschocola, van letters tot bonbons en de zeer populaire Cookie Caramel Rotsjes. Natuurlijk breng ik allerlei –zelf gemaakt- lekkers mee naar de Winterfair”, aldus de chocolatier.
Vernieuwde Paus
Ooit begon de Winterfair is een schuur en al flink wat jaren geleden werd verhuisd naar de Paus. Een hele verbetering, meer ruimte, meer mogelijkheden en ook de caterings mogelijkheden werden hiermee verbetert. De Paus wordt de afgelopen periode flink verbouwt en hoewel het vordert, is nog niet alles tot in detail af. “Het is dan ook geweldig dat we ondanks de verbouwing toch weer van harte welkom zijn met onze Winterfair. Als we elkaar helpen, dan is het dubbelop genieten voor het hele dorp!”
Goed geregeld
“Vorig jaar ging de Winterfair niet door vanwege coronamaatregelen en we zijn allemaal heel blij dat het nu weer mag. Toch moeten we rekening houden met geldende regels en dat betekent dat we een aantal maatregelen hebben getroffen.” Joyce vertelt verder: “Zo zijn we verplicht u om uw QR-code te vragen en die dient u bij de deur dan ook te tonen om toegang te krijgen. Wij vinden het ook jammer dat het nodig is, maar willen de boete niet riskeren en maken dan ook geen uitzonderingen. We begrijpen dat niet iedereen het er mee eens is, maar vragen u om uw begrip en medewerking.”
Alles voor de feestdagen
Kortom: alles voor een sfeervolle winterperiode, feestelijke Sinterklaasperiode en tevens de leukste Kerstcadeautjes vindt u op de Winterfair 2021 in Lutjebroek. We hopen u te mogen begroeten op 21 november a.s.