Seniorenbond KBO Hoogkarspel 65 jaar

Het bestuur is ontzettend blij dat er weer activiteiten kunnen worden georganiseerd. De geheel vernieuwde achterzaal van Bantam heeft nu ruimte genoeg voor een grote groep, zoals hier de 100 KBO jubileum gasten.

Al in maart 2021 bestond de Vereniging Seniorenbond Hoogkarspel/KBO 65 jaar. Omdat in 2021 vele activiteiten moesten worden geschrapt door corona, kon het jubileum pas op 18 maart in 2022 gevierd worden. Het was een feestelijke dag voor de leden.

Ongeveer 70 jaar geleden werd de Landelijke Unie KBO opgericht. Daarna zijn in de provincies diverse afdelingen, nu verenigingen, gekomen. Landelijk zijn er nu 500 verenigingen. In de provincie Noord-Holland zijn bijna 60 verenigingen actief.

Vijftig plus
Iedereen van 50+ kan lid worden van de KBO. Landelijk zijn er 190.000 leden. Het doel van de KBO is vooral belangenbehartiging van de senioren. De leden krijgen tien keer per jaar het blad Nestor thuisbezorgd. Hierin staan diverse wetenswaardigheden, en tips over allerlei zaken. Verder staan er veel aanbiedingen in voor bijvoorbeeld vakantiereizen.

Leden helpen elkaar
De leden kunnen een beroep doen op de Vrijwillige Ouderen Adviseurs (VOA) en er bestaat hulp bij de belastingaangifte (HUBA). Diverse leden helpen leden bij diverse onderwerpen.

Activiteiten
Onze vereniging heeft ruim 210 leden. Het enthousiaste bestuur, ondersteund door een grote groep vrijwilligers, organiseert in de maanden september tot met mei wekelijks activiteiten voor de leden. Dit varieert van kaartmiddagen, kienen tot biljarten. Ook houden wij themamiddagen, waarin speciale onderwerpen met (ervarings)deskundigen aan de orde komen. Verder hebben wij jaarlijks twee bedrijfsbezoeken. Natuurlijk is er ook de Kerstviering. Op deze middag zijn er meestal zo’n honderd bezoekers aanwezig.

Naar Keukenhof
In mei organiseren wij, bij voldoende deelname, een busreis voor de leden. Dit jaar is de bestemming de Keukenhof in Lisse op 28 april. Omdat het Water & Vuurhuis in 2020 is gesloten kunnen we vanaf medio 2021 terecht in Het Streekpunt te Hoogkarspel. Een mooie locatie in het centrum van Hoogkarspel. Bij de verzorging van de middagen is een groep vrijwilligers actief.

Ook lid worden?
Lid zijn van de KBO heeft een grote voordelen. Als u ook lid wilt worden van de Seniorenbond Hoogkarspel / KBO kunt u contact opnemen met Theo Koenis, voorzitter. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0228-561271.